Alexandr Veliký dobude Netflix. Velkolepý seriál o jednom z největších vojevůdců historie slibuje strhující scény i historickou přesnost

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix se rozhodl, že nás znovu přenese do minulosti, a proto uvede velkolepý dokumentární seriál Alexandr Veliký: Zrození boha (Alexander: The Making of a God). Na našich obrazovkách tak ožije příběh slavného vojevůdce, který si chtěl za každou cenu podmanit celý svět.

Alexandr Veliký byl králem starověkého řeckého města Makedonie. Je všeobecně považován za jednoho z největších a nejúspěšnějších vojevůdců historie a ve svých třiceti letech vytvořil jednu z největších říší v dějinách, jež sahala od Řecka až po severozápadní Indii. Zanechal po sobě významné kulturní dědictví a jeho vojenské taktiky se studují po celé generace.

ČTĚTE TAKÉ: BYL ODHALEN NEJLEPŠÍ ČESKÝ FILM ROKU: BRILANTNÍ KOMEDIE UCHVÁTILA KRITIKY. BODUJE I DOBOVÉ DRAMA A PŘÍBĚH INSPIROVANÝ SKUTEČNOSTÍ

Takový hrdina si rozhodně vlastní dokument zaslouží, není tedy divu, že se tohoto tématu opět chopili filmaři i odborníci na historii, a pod vedením Netflixu vytvořili vskutku ohromující dílo. Šestidílný dokumentární seriál se natáčel v Maroku a dělal na něm zhruba stočlenný štáb. Produkci si vzala na starost Lion Television a režii Hugh Ballantyne. Tvůrcem celého projektu je Tony Mitchell.

Seriál bude obsahovat jak rozhovory s odborníky a strhující rekonstrukce, tak hrané scény. V těch Alexandra ztvárňuje Buck Braithwaite a rivalem je mu Mido Hamada coby perský král Dareios III. Ústředním bodem celého seriálu je Alexandrovo odvážné dobytí Perské říše. Všichni, kdo se na projektu podíleli, slibují vizuálně podmanivou podívanou a historickou přesnost, za kterou se zaručila řecká archeoložka Calliope Limneos-Papakosta.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: SVATBA JENNIFER LOPEZ NEBO AKČŇÁK ZE STAROVĚKÉHO EGYPTA: 5 FILMŮ, KTERÉ NETFLIX NOVĚ PŘIDAL DO SVÉ NABÍDKY

Alexandr Veliký žil relativně krátce, přesto však zanechal v dějinách nesmazatelnou stopu. Proslul jako jeden z největších vojevůdců na světě a vytvořil rozsáhlou říši, která sahala od Makedonii až po Egypt a od Řecka až po část Indie. Rovněž sehrál klíčovou roli při šíření helénistické kultury.

Velkolepý dokumentární seriál Alexandr Veliký: Zrození boha bude na Netflixu dostupný již 31. ledna.

Zdroj: What’s on Netflix, The Economic Times, Wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.