Protetický nos, umělé zuby i obočí. Vzhled kokainové kmotry maskéři tvořili hodiny. Griselda na Netflix dorazí už tento týden

Kamila Bartošová
Foto: Netflix

Už brzy se na Netflixu objeví nový očekávaný seriál Griselda od tvůrců Narcos. Hlavní roli ztvárnila herečka Sofía Vergara, která se do postavy kokainové kmotry dostávala několik hodin a její proměna je nejen vizuální, ale i umělecká.

Příběh dramatu je inspirovaný životem chytré a ambiciózní Griseldy Blanco, která vytvořila jeden z nejmocnějších kartelů v historii. Děj se odehrává v Miami 70. a 80. let minulého století a Griseldina smrtící směs dravosti a šarmu jí pomáhá se zkušeně pohybovat mezi obchodem a rodinou, až se dokonce stane všeobecně známá jako „kmotra“.

Hlavní postavu ztvárnila herečka Sofía Vergara, která je zároveň i výkonnou producentkou a Griselda je její první dramatickou rolí. Seriál vznikl v dílně tvůrců Narcos a Narcos: Mexiko, tedy showrunnera Erica Newmana, který přichází k titulu spolu s režisérem Andrésem Baizem, jenž se podílel na všech šesti epizodách Griseldy.

Sofía Vergara
Foto: Tommaso Boddi/Getty Images for Netflix

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ZÁHADNÉ VRAŽDY A NAPĚTÍ, ŽE BY SE DALO KRÁJET. NETFLIX SE U DIVÁKŮ CHYSTÁ ZABODOVAT NOVÝM KRIMI POZŮSTALÁ

Ztělesnění Griseldy Blanco nebylo vůbec jednoduché, proto si herečka Sofía Vergara při celkové proměně musela projít různými procesy a pokusy. Nejen, že na ní vyzkoušeli mnoho účesů a make-upů, ale museli se také zaměřit na co nejlepší zpracování kostýmů a kulis, které vyžadovaly dobovou přesnost a pečlivě propracovaný styl.

„Správný vzhled byl pro mě velmi důležitý, protože jsem potřebovala zmizet,” říká Vergara. „Chtěla jsem, aby si nikdo nevzpomněl na mě nebo na mou poslední roli Glorie Pritchettové. Bylo podstatné se dostat do Griseldiny hlavy a skutečně pochopit její mentalitu, odkud pochází.“

Aby se herečka přiblížila skutečným rysům pravé drogové královny co nejvíce, pracovali maskéři na celkové proměně hodiny. Měla protetický nos i oblast nad očima, kterou ještě překrylo falešné a široké husté obočí ve stylu sedmdesátek. Dále potřebovala falešný chrup s mezerou mezi předními zuby a spodní čelist ještě zažlutili pro větší věrohodnost, jelikož Griselda Blanco v seriálu neustále kouřila, takže by sněhově bílý úsměv známé umělkyně neodpovídal skutečnosti.

Griselda
Foto: Netflix

„Pokaždé, když jsme se snažili její vlasy zvětšit nebo přesněji dobově upravit, vypadala pak příliš krásně,“ říká vlasová stylistka Sofíi Vergary Kelly Kline. „Každý účes je tak plošší a menší, než by ve skutečnosti měl být, aby vypadala opravdověji, na rozdíl od Sofie s parukou. V seriálu nejde o vlasy, kdežto v reálném životě, u Sofie, jde o vlasy, šaty a půvab. Tady nejde o nic z toho nejde. Je to o příběhu a ten je fantastický,“ doplnila. V následujícím videu se můžete podívat na celou její proměnu.

ČTĚTE TAKÉ: JEDEN Z NEJOČEKÁVANĚJŠÍCH SERIÁLŮ ROKU SE BLÍŽÍ. DIVÁKY ZBOŽŇOVANÝ GANGSTERSKÝ TRHÁK GUYE RITCHIEHO BUDE MÍT POKRAČOVÁNÍ

Ke stylizaci Griseldy posloužilo celkem pět paruk. Jak se děj seriálu pohybuje v čase, bylo potřeba vyměnit i vzhled, který je různě typický pro 70. léta nebo i specifický a objemnější pro 80. léta. Kromě vzezření musela Vergara změnit i postoj, mimiku a gesta.

Nová šestidílná série bude na Netflixu od 25. ledna.

Zdroje: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.