Záhadné vraždy a napětí, že by se dalo krájet. Netflix se u diváků chystá zabodovat novým krimi Pozůstalá

Eva Lenská
Foto: Jeong Se Hyeon/Netflix © 2024

Netflix opět přichází s řádně děsivou a vraždami prošpikovanou jihokorejskou novinkou. Minisérie Pozůstalá (The Bequeathed) zavede diváky nejen na hřbitov, ale i na policii. Už samotný trailer je děsivý, plný tmy, krve a mrtvol v márnici. Jedno je tak jisté. Tohle bude jízda jen pro otrlé milovníky thrillerů.

Vysokoškolská lektorka Yoon Seo-ha (Kim Hyun-joo) doufá, že povýší, a dostane se tak na pozici profesorky. Jednoho dne se však dozví, že zemřel její dávno zapomenutý strýc z otcovy strany a ona se stala jedinou dědičkou rodinného hřbitova. Tato zpráva ženu zaskočí a zároveň jí připomene otce, který ji a její matku dávno opustil. Na strýcově pohřbu se nakonec objeví i hrdinčin nevlastní bratr Kim Young-ho (Ryoo Kyung-soo), jenž požaduje, aby byl zahrnut do dědictví.

ČTĚTE TAKÉ: FANOUŠCI STRANGER THINGS MAJÍ STRACH O OBLÍBENOU POSTAVU. V PÁTÉ ŘADĚ SE UŽ NEJSPÍŠ NEOBJEVÍ

Pro Seo-hu je to ale syn nevěrného otce, který odešel z domova, takže celá záležitost s dědictvím a pohřebištěm jen spustí příliv bolestných vzpomínek, na které by raději zapomněla. Aby toho nebylo málo, začne se dít celá řada tajemných a děsivých událostí. Podivného chování vesničanů si posléze všimne policejní detektiv Choi Sung-jun (Park Hee-soon), jenž vyšetřuje případ vraždy, která se stala poblíž. Brzy mu dojde, že nejde o běžný případ. Motá se ve slepých uličkách a odhalení vraha se zdá být nemožné. Pak dojde k další vraždě a životy vesničanů se rázem obrátí vzhůru nohama.

Minisérii natočil režisér Min Hong-nam, jenž se podílel jako asistent režie i na hororovém thrilleru Vlak do Pusanu. Děsivou atmosféru Pozůstalé mu pomohla navodit i hudba, do níž zakomponoval zvuky tradičních jihokorejských dechových nástrojů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ALEXANDR VELIKÝ DOBUDE NETFLIX. VELKOLEPÝ SERIÁL O JEDNOM Z NEJVĚTŠÍCH VOJEVŮDCŮ HISTORIE SLIBUJE STRHUJÍCÍ SCÉNY I HISTORICKOU PŘESNOST

„Šlo mi o vytvoření co možná nejautentičtějšího korejského thrilleru. Prioritou bylo zachovat jednoduchost a klasiku. Zaměřil jsem se na tradiční pojetí estetiky, které vychází ze starých budov. Tato atmosféra spolu s odlišnými postavami mě ujistila v tom, že výsledkem bude velmi silné a svěží drama,“ řekl Min.

Minisérie Pozůstalá, ze které vám bude běhat mráz po zádech, je na Netflixu dostupná od 19. ledna.

Zdroje: The Korea Herald, Netflix, Asianwiki

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.