Jeden z nejočekávanějších seriálů roku se blíží. Diváky zbožňovaný gangsterský trhák Guye Ritchieho bude mít pokračování

Michaela Pašková
Foto: Kevin Baker/Netflix

Jedním z nejočekávanějších letošních seriálů je kousek z rukou režiséra, který stojí za vysoce hodnocenými filmy jako jsou Trosečník, Sherlock Holmes a Král Artuš: Legenda o meči. Příběh o drogovém králi, jenž se snaží prodat své impozantní impérium, se brzy dočká svého spin-offu v podobě seriálu Gentlemani (The Gentlemen).

V roce 2020 vstoupila do kin akční komedie Gentlemani, která na pokladnách kin vydělala 115 miliónů dolarů. Vzhledem k tomu, že její rozpočet byl údajně pouhých 22 milionů dolarů, připsal si režisér Guy Ritchie další hit. Na Kinoboxu snímek Gentlemani dosahuje skvělého hodnocení 86 %, přičemž ho uživatelé označují za nápaditou gangsterku.

„Mňamka. Na Ritchieho nejslavnější gangsterky to asi nemá, ale takhle v tomhle karanténním období bude hodně těžké tuhle pecku trumfovat. Ritchieho styl je tady takový klidnější, není to tak divoké jako Snatch, ale to na škodu rozhodně není. Herecky parádní (Grant!!),“ uvedl jeden z hodnotících.

Další je podobného názoru. „Typický Ritchie. Gentlemani jsou chytrou, hravou a nápaditou gangsterkou, která ctí pravidla žánru, ale zároveň do něj přináší nové prvky. Postavy výborně napsané a zahrané. Jde vidět, že všichni si své role užívají. Stejně tak jak tu lítají kulky, tak tu lítají dobré hlášky. Ritchie nezklamal jako režisér a stejně tak jako scenárista.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 nejlepších krimi seriálů Netflixu za rok 2023: Záhadné cestování časem i příběh skutečného narkobarona s 85 % na ČSFD

Není tedy žádným překvapením, že se Netflix rozhodl natočit spin-off akční komedie v podobně stejnojmenného seriálu. O natočení se samozřejmě postaral Guy Ritchie.

Tentokrát se vše bude točit okolo Eddieho Hornimana, jenž si v rámci dědictví po otci přijde na pořádný balík peněz. Nebude to trvat dlouho, než si uvědomí, že rozsáhlé venkovské panství je součástí konopného impéria, po kterém touží řada postav britského zločineckého podsvětí. Aby před nimi Eddie svou rodinu ochránil, přistoupí na zločineckou hru. Čím více je však do všeho vtahován, přichází životu na hraně zákona na chuť.

Dle první upoutávky můžeme vidět, že Eddie v podání Thea Jamese, hvězdy snímků Divergence, Rezistence a Aliance, je součástí britské aristokracie. A co na takových vznešených rodinách můžeme milovat? Je to jednoduché. Původně to byli úplně první gangsteři. Vytříbené chování s agresí je zkrátka neodolatelné, stejně jako vůně bohatství a moci.

PSALI JSME TAKÉ: 8 nejočekávanějších filmů Netflixu pro rok 2024: Absolutní kolaps společnosti od režisérů Avengers nebo „česká“ sci-fi podívaná

Po boku Thea Jamese ve spin-offu Gentlemani zazáří Kaya Scodelario, Joely Richardson Daniel Ings, Vinnie Jones a Giancarlo Esposito. Jelikož seriál své diváky pozve do zločineckého britského podsvětí, skutečnost, že se na jeho tvorbě podílel Matthew Read, jenž je podepsán pod úspěšnými Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders), dává znát, že by se mohlo jednat o obrovský hit.

Spin-off Gentlemani vstoupí na Netflix už v březnu. O přesném datu vás budeme informovat. Čekání na něj si můžete zpříjemnit zhlédnutím původního snímku, který se na Netflixu nachází.


Zdroje: Tudum, Netflixer, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 86 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.