Bizarní seriál podle populárního komiksu na Netflixu boduje v Česku i v zahraničí. Legendární mafián se v něm stal mužem v domácnosti

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Bývalý člen yakuzy má nyní místo brutálního zabíjení na objednávku na starosti svou ženušku. Ať jde o vaření, úklid bytu či aranžování květin, zjizvený potetovaný mafián se do toho pustí na 120 %. A dovednosti získané v gangu se hodí vždy.

Seriál Muž v domácnosti (The Way of the Househusband) byl po svém vydání velmi populárním titulem na Netflixu v mnoha zemích a ještě populárnější je jeho původní kreslená předloha. Anime ve krátkých skečích popisuje každodenní život obávaného mafiána, který v jeden den sekl se svým životním stylem a stal se manželem na plný úvazek a mužem v domácnosti. Ztřeštěná podívaná s vysokým potetovaným zjizveným sekáčem v zástěře se štěňátkem pobaví už z principu.

Tatsu, Nesmrtelný drak, člen gangu obávané yakuzy, má místo přestřelek v podsvětí nyní na starost péči o domácnost: vaření, žehlení, uklízení, aranžování květin, pěstování zeleninky apod. to je nyní jeho hlavním programem. Jeho manželka je totiž zaneprázdněná designérka. Hlavní prioritou jeho života je nyní dohlížet na to, aby byla žena spokojená a šťastná. Mafiána tedy můžeme vidět kroužkovat slevy v letácích, účastnit se lekcí vaření a pečení, chodit na pilates či venčit roztomilého pejska s důchodkyněmi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejdojemnější drama i nejvulgárnější komedie: 7 nejlepších českých filmů, které v roce 2023 zářily na Netflixu

Sympatická komiksová předloha z pera Kousuke Oono se stala populární i v Česku, kde se drží na prvních příčkách nejprodávanějších mang napříč prodejními portály a knihkupectvími. Můžete posoudit sami, zda vás vysoký mafián, který neironicky naplno prožívá domácí práce, pobaví. Na Netflixu jsou dostupné dvě série s českými titulky a šušká se, že se připravuje třetí.

Seriál může být sice pro mnohé zvláštní, ale divákům se líbí. A to i v Česku. Například na Kinoboxu má seriál Muž v domácnosti pěkných 75 %! „Velmi příjemná oddechovka, jejíž rozdělení na malé epizodky rozhodně nijak neškodí, ba naopak. Seriál díky tomu uteče až netypicky rychle, což mě po zhlednutí posledního dílu trochu zamrzelo. A to jsem na začátku myslel, že se přes animaci, která vypadá jak rozpohybovaný komiks, nebudu moci přenést, ale v druhém dílu už mě seriál pohltil naplno a já si mohl užít naprosto perfektně zahrané postavy, kde to japonský dabing snad o 2 třídy ještě zvedá. Velmi dobrá práce a doufám v další díly,” píše s nadšením například uživatel Tomáš a další dodává: „Nebudu lhát a narovinu vám povím, ta animace je doopravdy až skoro plně statická, ale na druhou stranu, tady akční animaci nepotřebujete, vy se chcete totiž hlavně zasmát a že ten humor je tady celkem fajn.”

Zdroje: Netflix, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 75 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.