7 nejlepších jihokorejských seriálů roku 2023 na Netflixu: Akční hit, co dostal české diváky do kolen, i strhující brutální biják

Eva Lenská
Foto: Soyun Jeon, Seowoo Jung/Netflix

Jihokorejské seriály již nesledují jen milovníci K-dramat, ale poté, co na Netflix vtrhla jako smršť Hra na oliheň, má korejská produkce žně. Co se filmařům ze Soulu, ostrova Jeju a dalších krásných míst podařilo letos? Diváci si mohli vybrat z mnoha žánrů i témat. Pokud by někdo potřeboval tip, na co se podívat, je tento článek přesně pro něj. Představujeme 7 nejlepších jihokorejských dramat roku 2023.

Čmuchalové (Bloodhounds)

Gun Woo jednoho dne vstoupí do světa lichvářů, aby splatil své dluhy. Kdysi býval nadějným boxerem, který vyhrál cenu nováčka roku, ale po setkání s panem Choiem se z něj stane bodyguard. Posléze však potká bývalého rivala v boxu Woo Jina, což s jeho životem opět zamává. Ačkoli dříve byli nepřátelé, nyní se rychle sblíží. Napomůže tomu společná vášeň pro box a zážitky z vojenské služby u námořnictva. Kvůli nešťastné události, do níž je zapletena Gun Wooova matka, se z těchto odhodlaných mladíků stanou lovečtí psi, kteří pronásledují zákeřného lichváře Myeong Gila, jenž sdírá z kůže chudé lidi.

Hodnocení na ČSFD: 82 %

ČTĚTE TAKÉ: ČESKÉ VÁNOČNÍ FILMY VÁLCUJÍ NETFLIX: VÉVODÍ JIM OBLÍBENÁ KOMEDIE S 91 % NA ČSFD A NECHYBÍ ANI TUZEMSKÁ VERZE LÁSKY NEBESKÉ

Píseň banditů (Song of the Bandits)

Odvážný Korejec Lee Yoon dříve sloužil u japonské armády. Okolnosti ho však dovedou k tomu, že všeho nechá a odcestuje do čínské země Gando, kde se stane banditou, aby ochránil přistěhovalce. K dalším hrdinům patří krásná Nam Hee Shin, vedoucí železničního úřadu japonské vlády v Koreji, která skrývá svou pravou identitu, a aktivista Lee Chung Soo, jenž má na starost korejskou osadu v Gando. Pak tu však máme i nepřátele: japonského vojenského důstojníka Lee Gwang Ila a drsnou nájemnou vražedkyni Eon Nyeon, která trefí každý cíl a nyní má za úkol sejmout právě Lee Yoona. Tudíž se vydává do Ganda, aby svůj úkol splnila.

Hodnocení na ČSFD: 71 %

Du-na! (Doona!)

Lee Du-na bývala svého času členkou populární dívčí k-popové skupiny. Byla hlavní zpěvačkou a nejoblíbenější členkou ze všech, ale pak najednou oznámila odchod do důchodu. Nyní bydlí v domě, jenž se nachází nedaleko univerzity. Ven chodí jen zřídka a kouří jednu cigaretu za druhou. Ve stejném domě žije také Lee Won-joon, zcela obyčejný, ale dobrosrdečný mladík, který studuje na univerzitě. Jeho laskavost a něha ji přitahují a poskytují útěchu. Nejprve se spolu jenom přátelí, ale pak začnou jeden po druhém toužit. Přesto je v tom háček. Ona ho varuje, aby se nezamiloval a zřejmě dobře ví proč.

Hodnocení na ČSFD: 78 %

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: FANTASTICKÉ ZAKONČENÍ ROKU: DIVÁKY I KRITIKY NADCHLO NOVÉ SCI-FI K-DRAMA NETFLIXU, KTERÉ SLAVÍ ÚSPĚCHY I VE SLEDOVANOSTI

Království úsměvů (King the Land)

Gu Won pochází z bohaté rodiny, které patří společnost a hotely King. O to bohatství však musí bojovat s ambiciózní nevlastní sestrou. Ačkoli je chytrý, elegantní a šarmantní mladý muž, s randěním má problém a kromě toho mu vadí strojené a falešné úsměvy, které vrhají na hosty zaměstnanci hotelu. Sympatická Cheon Sa Rang má veselou povahu a stále usměvavou tvář. Začne pracovat v hotelu King, protože tvořil kulisu jejím nejšťastnějším vzpomínkám z dětství. Díky své pracovitosti a učenlivosti se brzy dočká povýšení. Během práce se potýká s různými obtížemi, například s bojkotem kolegů. Pak ale potkává Gu Wona a začne to mezi nimi jiskřit.

Hodnocení na ČSFD: 75 %

Dezertér (D.P.) 2. řada

Konec 1. řady byl znepokojivý a frustrující. Pokračování na něj samozřejmě navazuje. Opět se tak vrací staří známí lovci dezertérů Jun Ho a Ho Yeol, kteří musí i nadále odhalovat odvrácenou stranu služby v jihokorejské armádě a chytat zběhy. Seriál je bohužel poměrně realistický. Odehrává se v roce 2014 a tvůrci se inspirovali skutečnými případy šikany, brutality a sexuálního obtěžování na vojně. V Jižní Koreji je totiž vojenská služba stále povinná a pro většinu mladých mužů to není žádná procházka růžovou zahradou. Nebezpečí číhá na každém kroku, mnohokrát něco nehraje a o prohnilé podrazáky také není nouze.

Hodnocení na ČSFD: 82 %.

Spojení osudem (Destined with You)

Lee Hong Jo je obyčejná státní úřednice. Snaží se pracovat co nejlépe, ale ničí ji stížnosti občanů. V osobním životě je zvyklá žít sama, přesto má platonickou lásku. Jednoho dne se však náhodou stane majitelkou staré dřevěné truhly a klíče ke zrušení kletby jistého Jang Shin Yua. Jang Shin Yu je schopný právník, je chytrý a dobře vypadá. Obvykle je středem pozornosti všude, kam přijde, ale bohužel trpí podivnou nemocí. Jeho stav se postupně zhoršuje, tudíž se zoufale snaží zbavit prokletí, které se v jeho rodině táhne už po generace. Nakonec vyhledá pomoc u Lee Hong Jo. Podaří se jim kletbu zlomit, nahlédnout do minulosti a jako bonus najít lásku?

Hodnocení na ČSFD: 81 %

NAPSALI JSME TAKÉ: VELEÚSPĚŠNÉ ANIME, KTERÉ LETOS ODROVNALO DIVÁKY NETFLIXU, BUDE MÍT DRUHOU ŘADU. TVŮRCI SLIBUJÍ JEŠTĚ VÍCE KRVE A AKCE

Sladký domove! (Sweet Home) 2. řada

V první řadě se samotářský středoškolák a jeho sousedé snažili ze všech sil přežít a zůstat lidmi. Neznámá choroba totiž způsobovala, že se lidé měnili v krvežíznivé zrůdy požírající lidské maso. Virus byl čirým zlem. Obyvatelé zchátralého bytového komplexu díky němu ukázali své světlé i temné stránky. V krvavém pokračování musí opět čelit zákeřným monstrům. Když se ocitnou na křižovatce cest za přežitím, nezbývá jim nic jiného, než opustit svou základnu a vydat se do světa. Na baseballovém stadionu začnou společně přežívat lidé z celého světa. Ohrožují je příšery zvenčí a také zrůdné touhy některých z nich. Děsivé apokalyptické drama slibuje akci i potoky krve.

Hodnocení na ČSFD: 69 %

Mezi další úspěšné jihokorejské seriály, které se v roce 2023 dostaly na Netflix a měly vysoké hodnocení, patří také Celebrita (Celebrity), Trochu slunce každý den (Daily Dose of Sunshine), Diva trosečnice (Castaway Diva), Čas volá tvé jméno (A Time Called You) a Příšera ze starého Soulu (Gyeongseong Creature) 1. část.

Zdroj: ČSFD, What’s on Netflix, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.