Veleúspěšné anime, které letos odrovnalo diváky Netflixu, bude mít druhou řadu. Tvůrci slibují ještě více krve a akce

Eva Lenská
Foto: Netflix

Animovaný seriál Modrooký samuraj (Blue Eye Samurai), který kupodivu nenatočili Japonci, byl velkým překvapením Netflixu. Dostal se do TOP 10 nejsledovanějších pořadů a diváci i recenzenti na něj pěli samou chválu. Jelikož Mizuina cesta za pomstou ještě neskončila, začalo se mluvit o 2. řadě. Nyní už víme, že bude. Netflix dal tvůrcům zelenou. Na co se tedy můžeme těšit?

O čem byla 1. řada

Děj 1. řady se odehrává v Japonsku v 17. století v období Edo. Mizu je míšenka, kterou ostatní běžně popisují jako modrookou zrůdu, takže není divu, že sama sebe nazývá stvořením hanby. Žije v přestrojení za samuraje a touží zabít čtyři muže, včetně jednoho, jenž by mohl být jejím otcem, neboť znásilnil její matku.

V době, kterou jsme uvedli, patřila pomsta především mužům a ženy měly být raději poddajné a praktické. Ideální na to se vdát a mít děti. Ale Mizu, jež nemá trpělivost a ani čas na muže, přátelství, lásku nebo slabost, je připravena rozsekat na kusy ty, kdo se jí postaví do cesty. Míří za svým cílem razantně a neváhá jít přes mrtvoly.

Jak už bylo řečeno, 1. řada byla velmi vydařená, o čemž svědčí i to, že si Modrooký samuraj na Kinoboxu vysloužil hodnocení krásných 88 %.

ČTĚTE TAKÉ: ZÁBĚRY Z 2. SVĚTOVÉ VÁLKY, KTERÉ DIVÁCI JEŠTĚ NEVIDĚLI. TAK ŽIVÉ, ŽE Z NICH BĚHÁ MRÁZ PO ZÁDECH. NOVÝ POŘAD PATŘÍ MEZI TO NEJLEPŠÍ NA NETFLIXU

Foto: Netflix

Co nás čeká ve 2. řadě

Modrookého samuraje mají na svědomí tvůrci Michael Green a Amber Noizumi, které inspirovalo vlastní dítě narozené s modrýma očima. Během rozhovoru s Tudum prozradili, že Mizu bude pokračovat v hledání spravedlnosti i ve 2. řadě. Kromě toho slíbili ještě víc krve a akce.

Mizu se na konci 1. řady vydala do Londýna, aby našla své dva zbývající potenciální otce. Také stále potřebuje Fowlera, kterého prozatím nechala naživu. Tvůrci si s námi pěkně pohrávají, neboť přiznali, že jsou sami zvědavi, jakým směrem se bude cesta hrdinky ubírat.

„Bylo by zajímavou součástí hrdinčiny cesty vidět, jak na ni Evropané reagují,“ řekla Noizumi. „Co si bude myslet o západní kultuře, jakmile ji pohltí Londýn? Jsou všichni běloši taková monstra, za jaká je Japonci považují?“ Doufejme, že tyto otázky budou ve dvojce řádně zodpovězeny. Podle Greena nás každopádně čeká ještě mnoho dobrodružství.

„Když jsme se do tohoto projektu pouštěli, dali jsme si závazek, že tento velmi osobitý příběh odehrávající se v Japonsku v období Edo, přivedeme k životu tím nejautentičtějším a nejdokonalejším možným způsobem. Naši animátoři, historici, hudebníci, mistři bojových umění a hlasoví herci se postarali o to, aby se to povedlo nad naše očekávání,“ uvedli ještě na závěr tvůrci, které úspěch Modrookého samuraje potěšil. Jsou velmi vděčni, že jim Netflix umožnil pokračovat a určitě nejsou sami.

Zdroj: Tudum, Deadline, Netflix

Hodnocení na Kinoboxu: 88 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.