Drsné kriminální drama vycházející ze skutečného příběhu míří na Netflix. Po jeho zhlédnutí se vám bude otevírat kudla v kapse

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Na Netflix se řítí kriminální drama Kluk spolkne vesmír (Boy Swallows Universe) vycházející z románu Trenta Daltone. Těšit se můžete na upřímný příběh z něhož místy až mrazí. Přeci jen na světě není moc lidí, kteří by chtěli vyrůstat s milovníky drog.

Do uvedení seriálové adaptace australského bestselleru novináře Trenta Daltona, který je inspirován jeho vlastním životem a dospíváním, zbývá zhruba měsíc. Román Kluk spolkne vesmír si získal srdce čtenářů a není pochyb o tom, že osmidílný seriál bude stejně srdceryvný a brutálně realistický. Mnozí diváci po jeho zhlédnutí pravděpodobně nabydou dojmu, že jejich život není zase tak špatný.

Dle oficiální synopse Netflixu můžeme očekávat epický příběh o dospívání odehrávající se v Brisbane v 80. letech, v němž se mísí kouzlo a nevinnost mládí s krutou realitou světa dospělých.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Kmotra brzy ovládne Netflix. V dramatu od tvůrců Narcos podle skutečných událostí se Sofía Vergara stane královnou kokainu

Felix Cameron jako Eli v seriálu Kluk spolkne vesmír.
Foto: Netflix

Život dvanáctiletého Eliho Bella je komplikovaný. Jeho otec se vypařil, drogově závislá matka je ve vězení a otčím je dealerem heroinu. Chůvu mu dělá Slim, známý zločinec odsouzený na doživotí za ubití taxikáře, který je národním rekordmanem v úspěšných útěcích z vězení. Slim dohlíží nejenom na Eliho, ale i jeho staršího bratra Guse, němého génia, jenž jen píše vzkazy prstem do vzduchu.

Eli, chlapec se starou duší a dospělou myslí vyrůstající v zanedbaném předměstí obývaném polskými a vietnamskými uprchlíky, se jen snaží následovat své srdce, naučit se vše, co je potřeba k tomu, aby byl dobrým člověkem a skvělým novinářem. Život mu však vytrvale do cesty staví překážky – především Tytuse Broze, legendárního drogového dealera v Brisbane. Skutečné potíže ale nastanou v momentě, kdy se Eli zamiluje. Bude se muset postavit padouchům a zachránit svou matku před jistou zkázou. To vše bude muset stihnout před nástupem na střední školu.

PSALI JSME TAKÉ: Monumentální sci-fi epos Rebel Moon má předpoklady k tomu stát se obrovským hitem. Málem byl součástí Hvězdných válek

Role Eliho se zhostil Felix Cameron, který po boku Naomi Watts zářil ve filmu Tučňák Bloom. Herec Lee Tiger se ujal role jeho bratra Guse a herečka Phoebe Tonkin, jež se proslavila rolemi v seriálech H20: Stačí přidat vodu, Upíři deníky a Původní, se vrátí na obrazovku ve své drsnější podobě jako drogově závislá matka Frances.

Vedle nich se v seriálu Kluk spolkne vesmír objeví Travis Fimmel, jenž se do podvědomí diváků zapsal jako Ragnar z hitu Vikingové, dále Simon Baker, držitel ceny Emmy Anthony LaPaglia, Bryan Brown, Sophie Wilde a Deborah Mailman.

Kriminální drama Kluk spolkne vesmír vstoupí na Netflix 11. ledna.


Zdroje: Harper’s Bazaar, What‘s on Netflix, Databazeknih.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.