Monumentální sci-fi epos Rebel Moon má předpoklady k tomu stát se obrovským hitem. Málem byl součástí Hvězdných válek

Michaela Pašková
Foto: Clay Enos/Netflix

Na Netflix se řítí první část monumentálního sci-fi eposu Rebel Moon, který má obrovské předpoklady k tomu, aby se zapsal do dějin a ovládl sledovanost. Režisér a scénárista Zack Snyder si postupně buduje na Netflixu své vlastní impérium.

Vzhledem k tomu, že se blíží premiéra první části sci-fi eposu Rebel Moon, která nese pojmenování Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně, začíná Zack Snyder v rámci obrovské marketingové kampaně poskytovat jeden rozhovor za druhým. V minulosti se tento génius nechal slyšet, že by ze své novinky chtěl udělat minimálně trilogii.

Přestože první část vstoupí na Netflix za pár dní a druhá, Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška, v dubnu, Zack Snyder v rozhovoru pro The Hollywood Reporter uvedl, že v současné době už pracuje na třetím díle. Streamovací gigant pokračování oficiálně zelenou ovšem nedal, jelikož si první část ještě neodbyla premiéru a druhá je momentálně v postprodukci. Skutečnost, že Snyder aktivně pracuje na třetí části svědčí o tom, jak moc v Rebel Moon věří.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Monumentální sci-fi dílo, které vznikalo 20 let, má novou upoutávku. Zack Snyder na Netflix míří vesmírným velkofilmem

Sofia Boutella jako Kora a Djimon Hounsou a Titus ve sci-fi eposu Rebel Moon.
Foto: Clay Enos/Netflix © 2023

Tvůrce hitu Muž z oceli navíc připravuje Army of the Dead: Lost Vegas, což je spin-off Armády mrtvých, a Twilight of the Gods, čímž jen upevňuje svou aktivní spolupráci s Netflixem. Zatím není jasné, jak daleko se Snyder v produkci svých projektů dostal. Dále získal zpět práva na svůj scénář Blood and Ashes, což je pokračování 300: Bitva u Thermopyl a 300: Vzestup říše. Jedná se o poslední projekt, na kterém Snyder pracoval, než oficiálně opustil Warnes Bros. Válečný epos se zaměřoval na vztah Alexandra Velikého a jeho zástupce Haphaestiona.

To byla jen krátká vsuvka, ale teď zpátky k Rebel Moon. Snyder slibuje, že jeho novinka bude svěží a výpravností podobná hitům jako jsou Duna nebo Hvězdné války. Zajímavostí je, že geniální režisér a scénárista původně Rebel Moon koncipoval jako samostatný film Hvězdných válek. Nicméně jeho nápad se neujal, takže příběh upravil tak, aby z něj vytvořil vlastní sci-fi vesmír.

PSALI JSME TAKÉ: Režisér Zack Snyder opět mate fanoušky. Velkolepé science-fantasy Rebel Moon je propojeno s dodnes nevydaným zombie animákem

„Myslel jsem si, že Hvězdné války jsou ve zranitelném stavu. Domníval jsem se, že mám šanci,“ uvedl Snyder v rozhovoru, přičemž uznal, že odmítnutí bylo vlastně tím nejlepším, co se mu mohlo stát. Jelikož se Snyder i George Lucas nechali inspirovat tvorbou japonského režiséra Akira Kurosawy, konkrétně akčním dramatem Sedm samurajů, vzniklo mezi nimi prostřednictvím Rebel Moon zvláštní spojení.

Rebel Moon, sci-fi epos založený na příběhu, který Snyder soustavně zpracovává již několik desetiletí, se bude odehrávat ve vzdáleném koutě galaxie, kde mírumilovná měsíční kolonie Veldt čelí vojenské hordě Mateřského světa, ovládané hrozivým Impériem. Tajemná žena si je vědoma brutality Impéria a proto se vydává na riskantní mezihvězdnou misi, aby shromáždila válečníky z celé galaxie a s jejich pomocí hrozivého nepřítele porazila.

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně vstoupí na Netflix už 22. prosince.


Zdroje: The Hollywood Reporter, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.