TOP 6 španělských seriálů na Netflixu: Historické mysteriózní krimi nebo drama, kterým se inspirovali tvůrci české Zlaté labutě

Michaela Pašková
Foto: Manuel Fernandez-Valdes/Netflix

Na Netflixu se nachází mnoho skvělých titulů, přičemž se nezadržitelně blíží spin-off Papírového domu (Money Hesit), který se stala fenoménem. Připravili jsme pro vás seznam šesti španělských seriálů, které dosahují nejvyššího hodnocení na Kinoboxu.

Širé moře (Alta mar / High Seas)

Hodnocení na Kinoboxu: 65 %

V dobovém mysteriozním dramatu ze 40. let 20. století se dvě sestry, Eva a Carolina, ocitají na zaoceánské lodi plující ze Španělska do Brazílie. Ještě před naloděním je požádá o pomoc mladá žena, která touží po lepším životě v Brazílii. Eva se jí rozhodně pomoc a společně se sestrou ji propašují na palubu. Hned první noc plavby se začnou dít podivné věci. Eva zaslechne něčí křik, jejich kajuta se stala cílem zlodějů a žena, kterou dostaly na loď, zmizela. Na širém moři Eva a Carolina začnou společně s palubním důstojníkem vyšetřovat úmrtí na lodi, přičemž odhalují děsivá tajemství. Aby toho nebylo málo, nalézají nacistické zlato.

Holky z červeného gauče (Sky Rojo)

Hodnocení na Kinoboxu: 71 %

Akcí nabitý seriál se spoustou černé komedie s nesmírně poutavou premisou pojednává o třech ženách s traumatickou minulostí, které pracují v nevěstinci. Jednoho dne se rozhodnou uprchnout před násilnickým a mocným pasákem a jeho nohsledy. V průběhu tří řad si během boje s mocným mužem vytvoří silné pouto a vyrovnávají se se svou minulostí.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Filmový prosinec na Netflixu: Monumentální sci-fi dílo, které vznikalo desetiletí nebo apokalyptický thriller s Julií Roberts

Hořká chuť sedmikrásek (Bitter Daisies)

Hodnocení na Kinoboxu: 72 %

První galicijský seriál, který se objevil na Netflixu, se soustřeďuje na začínající detektivku Rosu, jež v malém městečku Murias dostala na starosti svůj první velký případ. Zatímco zmizení mladé dívky nabízí jednoduché vysvětlení, Rosa se do případu ponořuje hlouběji, protože začíná tušit, že zdánlivě poklidné městečko skrývá temná tajemství.

Holky na drátě (Cable Girls)

Hodnocení na Kinoboxu: 76 %

Dobové drama odehrávající se ve 20. letech 20. století se točí okolo čtyř žen pracujících v první národní telefonní společnosti sídlící v Madridu. V průběhu práce na moderním pracovišti si vytvářejí pevná přátelství a žonglují mezi vztahy. Pro tyto ženy, kterým se říká kabelové dívky, je to mnohem víc než jen práce.

PSALI JSME TAKÉ: 10 nejlepších filmů a seriálů, které v listopadu vyšly na Netflixu: Thriller, od kterého se jen těžko odtrhnete, nebo poutavé válečné drama

Elita (Elite)

Hodnocení na Kinoboxu: 77 %

Místem dění jednoho z nejlepších španělských seriálů na Netflixu, o jehož produkci se stará sám streamovací gigant, je exkluzivní soukromá škola v Madridu, na kterou nastupují tři studenti z dělnické třídy. Protože mezi svými vrstevníky řádně vyčnívají, dochází mezi nimi ke střetu, což nakonec vyústí ve vraždu. V pořadí sedmá řada kriminálního drama se dočkala svého uvedení v říjnu.

Papírový dům (Money Heist)

Hodnocení na Kinoboxu: 85 %

Profesor, jeden z největších géniů, které jsme mohli v nejrůznějších seriálech zahlédnout, osloví nejhledanější lidi v celém Španělsku a s jejich pomocí následně spáchá největší loupež v historii lidstva. Během infiltrace španělské královské mincovny, která se neobejde bez rukojmí, se vskutku zajímavé skupině zlodějů podaří ukrást téměř dvě miliardy eur. Seriál o pěti řadách se stal mezinárodním hitem a dal vzniknout několika remakům a spin-offům. Už 29. prosince Netflix uvede seriál, jehož hvězdou nebude nikdo jiný než Berlín.


Zdroje: Screen Rant, Netflix, ČSFD, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.