Epická bitva s démony a detektiv z podsvětí. Netflix vydal akcí a příšerami nabitý trailer k fantasy podle velmi úspěšné předlohy

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V současné době se nacházíme v éře hraných adaptací jedněch z nejlepších mang, které kdy vznikly. Protože horečka kolem One Piece stále nevyprchala, není divu, že nám Netflix tento měsíc nabídne jinou hranou adaptaci, Jú jú hakušo (Yu Yu Hakusho). Luffy neboli Král pirátů bude muset uvolnit místo detektivovi z podsvětí.

Po úspěšném One Piece milovníci mang a anime nyní upírají oči na hranou adaptaci Jú jú hakušo. Původní manga série vytvořená Jošihiro Togašim vycházela v letech 1990 až 1994, přičemž se průběžně dočkala 112 dílů animovaného seriálu. S více než 78 miliony prodanými výtisky po celém světě se tato série řadí mezi nejprodávanější v historii.

Přestože Jú jú hakušo na rozdíl od One Piece už nevychází, stále se jedná o vcelku obsáhlý příběh, ve kterém není nouze o různorodé postavy. Je tak otázkou, jak obsáhlou část předlohy byli schopni Kazutaka Sakamoto, jenž stojí například za úspěšným Alice in Borderland, a režisér Shô Tsukikawa zpracovat.

O čem Jú jú hakušo, jehož příběh je zakotven v hororovém a mysteriózním žánru, pojednává? Čtrnáctiletý Yusuke Urameshi je drzý grázlík, který se často pere a nepatří ve škole mezi zrovna oblíbené žáky. Nikdo proto nečeká, že jednoho dne vystrčí dítě z cesty protijedoucímu autu, čímž ho zachrání a umírá místo něj. Svět duchů je jeho činem šokován a protože je jeho smrt předčasná, není pro něj v nebi ani pekle místo.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Monumentální sci-fi epos Rebel Moon má předpoklady k tomu stát se obrovským hitem. Málem byl součástí Hvězdných válek

Plakát první řady hrané adaptace Jú jú hakušo.
Foto: Netflix

Ve světě duchů se setkává s Koenmou, který mu učiní lákavou nabídku. Stane se mazoku, což je napůl člověk a napůl démon, a jako detektiv duchovního světa bude ve světě lidí vyšetřovat zločiny démonů. Dobrodružství mladíka, který je v jádru čestný, může začít.

Netflix konečně zveřejnil trailer, ve kterém není nouze o vynikající vizuální efekty od Scanline VFX. Dle něj můžeme vidět, že v příběhu samozřejmě nebude vynechán Kurama, legendární zloděj a bezcitný vrah, jenž dokáže zaútočit v jakékoliv chvíli, zásadový démon Hiei a upovídaný Kazuma Kuwabara. Ikonické postavy dále doplní Genkai, přebornice bojových umění, která se stane Yusukeho mentorkou a pokusí se mu předat tajnou bojovnou techniku, a starší a mladší Toguro.

PSALI JSME TAKÉ: Natáčení seriálu Sandman pokračuje. Na temný příběh autor poprvé pomyslel při sněhové bouři před 36 lety

Podle traileru to vypadá, že seriál bude ctít ducha oblíbené mangy, i když je zřejmé, že některé aspekty příběhu tvůrci zřejmě pozměnili. Přesto se můžeme těšit na vynikající bojové scény a poutavý příběh.

Jako Yusuke se představí Takumi Kitamura, který má s hranými adaptacemi už zkušenosti, protože v současné době jako Hanagaki Takemichi září v Tokyo Revengers. Po jeho boku se jako Kurama objeví Jun Shison, Kanata Hongo jako Hiei a Shûhei Uesugi jako Kazuma Kuwabara. Mentorku si zahraje uznávaná Meiko Kaji a Toguro bratry Kenichi Takito a Go Ayano.

První řada seriálu Jú jú hakušo vstoupí na Netflix už 14. prosince.


Zdroje: About Netflix, Collider, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.