Natáčení seriálu Sandman pokračuje. Na temný příběh autor poprvé pomyslel při sněhové bouři před 36 lety

Michaela Pašková
Foto:Liam Daniel/Netflix

Okolo oblíbeného seriálu Sandman je opět docela rušno. Ačkoliv od vzniku prvních komiksů uplynulo už šestatřicet let, temný příběh je u milovníků fantasy stále v oblibě. Po ukončených stávkách filmařů tvůric nelenili a začali pracovat na nových epizodách.

Na jaře roku 2022 jsme mohli v jedenácti dílech temného seriálu Sandman sledovat, jak byl Pán snů neboli Morfeus nečekaně zajat, čímž se jeho svět proměnil v jeden velký chaos. Po dlouhých sto letech se dostal na svobodu a okamžitě začal obnovovat svět Snění, což nebylo vůbec lehké.

Zatímco první řada temného seriálu Sandman byla hitem a sklízela pozitivní recenze, Netflixu nějakou dobu trvalo, než potvrdil pokračování. Sám Neil Gaiman, tvůrce komiksové předlohy, uvedl, že vzhledem k nákladné produkci seriálu chápe, proč streamovací gigant váhal s obnovením. Nicméně nejedná se o obnovení jako takové, ale spíše potvrzení více epizod. To znamená, že „druhá řada“ bude mít méně dílů.

Bude zajímavé sledovat, jak se s menším počtem epizod tvůrci poperou. Gaiman v rozhovoru pro Tudum naznačil tři možné příběhy. „Začíná cesta, která nás zavede ze zahrady Osudu do Pekla, ze srdce Snění do starověkého Řecka a revoluční Francie. Odtud do míst, která si ani já nedokážu na obrazovce představit,“ řekl.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Fantasy hit Sandman se rozrůstá. Duchové dvou chlapců budou v jeho spin-offu na Netflixu řešit nadpřirozené zločiny

Zahrada Osudu neboli čtvrtého nejstaršího z Věčných je labyrintem spletitých cestiček, ve kterých stojí sochy sourozenců. Je rovněž ústředním místem dějové linie Údobí mlh, v níž se Lucifer vzdává pekelného trůnu, na který nedobrovolně nastupuje Sen. Starověké Řecko a revoluční Francie odkazují na komiksové příběhy Orfeova píseň a Thermidor.

Sandman je jedním z mnoha zpožděných projektů, jejichž natáčení se vzhledem k uplynulý stávkám odsunulo. Neil Gaiman v rozhovoru uvedl, že se ale konečně dali znovu do natáčení. „Oficiálně obnovujeme produkci dalších příběhů Sandmana. Geniální showrunner Allan Heinberg a nespočet lidí před kamerou i za ní budují něco mimořádně výjimečného a přivádějí k životu příběhy způsobem, který byl kdysi nepředstavitelný,“ sdělil.

PSALI JSME TAKÉ: Filmový prosinec na Netflixu: Monumentální sci-fi dílo, které vznikalo desetiletí nebo apokalyptický thriller s Julií Roberts

Na oficiálním účtu seriálu na sociální síti X byl zveřejněn první obrázek z várky nových epizod. Zatím není zřejmé, kdy se diváci dočkají dalších dílů temného seriálu Sandman, na jehož komiksové předloze začal Gaiman pracovat v říjnu 1987. Tehdy ho v malé vesnici, kde bydlel s rodinou, uvěznila sněhová bouře a popadané stromy.

Zdroje: Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.