Na Netflixu se odehraje epická bitva s démony. Po úspěchu One Piece uvede seriál podle jedné z nejprodávanějších mang všech dob

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Po více než třiceti letech od vydání prvního volumka jedné z nejprodávanějších mang všech dob přichází na Netflix hraná seriálová verze Jú jú hakušo (Yu Yu Hakusho). Po pozoruhodném úspěchu One Piece má však před sebou novinka těžkou cestu.

S převážně pozitivními recenzemi od kritiků i diváků debutovala první řada hraného seriálu One Piece na první příčce v ohromujících 46 zemích, přičemž se až v 93 dokázala ve sledovanosti probojovat do TOP 10. Jeden z nejlépe hodnocených seriálů Netflixu dokázal zmírnit drtivý neúspěch streamovacího giganta v hraných adaptacích mang a anime.

Vzhledem k tomu, že předloha Eiichira Ody je nejprodávanější manga sérií všech dob, měla hraná adaptace výhodu v podobě vybudované fanouškovské základny. Manga série Jú jú hakušo vytvořená Jošihiro Togašim vycházela v letech 1990 až 1994, kdy se průběžně dočkala animovaného seriálu. S více než 78 miliony prodanými výtisky po celém světě se řadí mezi nejprodávanější manga série v historii.

Nicméně na rozdíl od One Piece už manga Jú jú hakušo nevychází, takže je obtížné říci, zda se lidé k příběhu po více než 30 letech vrátí. V posledních letech se však studia snaží obnovit svět duchovního detektiva, kdy například v roce 2020 vstoupil v Japonsku do kin hraný snímek. Pro fanoušky z jiných zemí je však obtížné ho zhlédnout. Na Netflixu se alespoň nachází čtyři řady animovaného seriálu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: TVŮRCI ONE PIECE OD NETFLIXU CHTĚJÍ NATOČIT 12 ŘAD. EIICHIRO ODA LÁKÁ NA OBLÍBENOU POSTAVU, KTERÁ BY SE MĚLA OBJEVIT UŽ V TÉ PŘÍŠTÍ

Plakát první řady hrané adaptace Jú jú hakušo.
Foto: Netflix

Nadcházející první řadu hraného seriálu Jú jú hakušo nedoprovází obrovská marketingová kampaň, jako tomu bylo v případě One Piece, čehož bude možná Netflix litovat. Příběh pevně zakotven v hororovém a mysteriózním žánru pojednává o 14letém Yusuke Urameshim, který je zabit poté, co vystrčí dítě z cesty protijedoucímu autu.

Upoutávka začíná autonehodou, po které vidíme Yusukeho stát nad vlastním tělem, přičemž si uvědomuje, že je mrtvý. Svět duchů je jeho činem šokován, protože díky jeho delikventní povaze nikdo nečekal, že se někdo jako on obětuje. Jelikož byla jeho smrt předčasná a nečekaná, není pro něj v nebi ani pekle místo. Ve světě duchů se ale setkává s Koenmou, který mu předloží zajímavou nabídku. Jako detektiv duchovního světa bude ve světě lidí vyšetřovat činy démonů. Dobrodružství tak může začít.

PSALI JSME TAKÉ: 20 NEJDRAŽŠÍCH SERIÁLŮ NETFLIXU: SAMÉ OBLÍBENÉ HITY, KDE SE INVESTICE OPRAVDU VYPLATILA. U 6. ALE MŮŽEME POLEMIZOVAT

Seriál má na starosti Kazutaka Sakamoto, stejný výkonný producent, který stojí za Alice in Borderland. Hlavní role nezkrotného Yusukeho Urameshiho se ujal Takumi Kitamura, který má s adaptacemi už zkušenosti. V současnosti jako Hanagaki Takemichi září v hrané adaptaci populární anime a manga série Tokyo Revengers. V Jú jú hakušo si po jeho boku dále zahrají Jun Shison, Kanata Hongô, Shûhei Uesugi a Kotone Furukawa.

První řada hrané adaptace Jú jú hakušo vstoupí na Netflix 14. prosince.


Zdroje: Tudum, What´s on Netflix, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.