10 nejlepších módních okamžiků princezny Diany v seriálu Koruna: Od Barbie na kolečkách po šaty pomsty

Barbora Kučerová
Foto: Des Willie/Netflix

Princezna Diana byla nepochybně módní ikonou, která dodnes inspiruje návrháře i své příznivce po celém světě. Dianino oblečení v seriálu Koruna má na svědomí kostýmní výtvarnice a držitelka ceny Emmy Amy Roberts. Zhodnotili jsme pro vás to nejlepší, co si Emma Corrin a Elizabeth Debicki vzaly na sebe v roli milované princezny.

10. Barbie na kolečkách

Když se poprvé objevila v seriálu Koruna Emma Corrin jako mladá Diana, byla k zulíbání. Na rozvernou Dianu na kolečkových bruslích se sluchátky v uších a walkmenem v ruce jen tak nezapomenete. Plusové body za to, že s růžovými kostkovanými kalhoty a tmavě růžovým svetříkem vypadá jako roztomilá Barbie.

Emma Corrin v roli princezny Diany na kolečkových bruslích
Foto: Des Willie/Netflix

9. Žlutý kostýmek

Další na řadě je žlutý komplet v podobě sukně v délce midi a blejzru s knoflíčky ke krku a nabíranými rameny. Doplňky zvolili kostyméři jednoduché: bílé botky a stejnobarevnou menší kabelku přes rameno. Outfit vypadá velmi elegantně a Emma Corrin je v něm jako panenka.

Emma Corrin jako princezna Diana vystupuje z auta
Foto: Des Willie/Netflix

8. Fialová elegance s vnitřním rozporem

Dianiny šaty bez ramínek, které měla na sobě na filmovém festivalu v Cannes v roce 1987, se liší především barvou. Ty v Koruně jsou fialové se zlatým detailem. Doplňuje je stejnobarevný šál kolem krku. Fiktivní Diana je vynosila na slavnostní narozeninový galavečer svého manžela. Navrhla je Amy Roberts a vyzdvihla „dusivý dojem šátku kolem krku“, který má podle ní evokovat vnitřní rozpor.

PSALI JSME TAKÉ: PŘEDSTAVITELKA PRINCEZNY DIANY NA PREMIÉRU SERIÁLU KORUNA DORAZILA VE VLASTNÍ VERZI IKONICKÝCH ŠATŮ POMSTY

Emma Corrin v roli princezny Diany a Josh O. Connor jako princ Charles
Foto: Ollie Upton/Netflix

7. Zeleno zelená

Decentní make-up, zlaté náušnice a hlavně zelený rolák a kostkované sako herečce Elizabeth Debicki moc sluší. Je vidět, že si kostyméři dali záležet i s modely, které neodkazovaly k důležitým momentům v životě Diany.

Princezna Diana v Koruně
Foto: Netflix

6. Asymetrické a éterické

Diana milovala asymetrické střihy, a proto není pochyb, že by se jí tento éterický květinový model, který měla na sobě Emma Corrin, líbil. Nabírané barevné šaty přes jedno rameno jsou mnohem střízlivější volbou než původní inspirace, které dominovala rudá barva.

Mávající princezna Diana (Emma Corrin) v seriálu Koruna
Foto: Des Willie/Netflix

5. Zásnuby

Modrý kostýmek v Koruně je téměř totožný s tím, který skutečně měla na sobě princezna Diana při oznámení zásnub, včetně bílé halenky s mašlí u krku, na níž jsou natištění modří ptáčci. Celý model samozřejmě podtrhuje nádherný zásnubní prsten se safírem. Historický moment si u nás vysloužil páté místo.

Emma Corrin jako princezna Diana a Josh O. Connor jako princ Charles
Foto: Des Willie/Netflix

4. Červené elegantní šaty

Červená je Dianina barva, jak dokazují tyto jednoduché formální šaty s páskem, které herečka Elizabeth Debicki oblékla v poslední řadě Koruny. Krásné šaty doplnila zlatými náušnicemi, náramkem a hodinkami. Šaty jsou stejné jako ty, které měla na sobě skutečná Diana při návštěvě nového dětského ambulantního centra pouhý měsíc před svou tragickou smrtí.

ČTĚTE TAKÉ: DIVÁCI ZE 6. ŘADY SERIÁLU KORUNA PADAJÍ DO MDLOB. KRITICI JEJ NAOPAK NAZÝVAJÍ AKTEM ZOUFALSTVÍ, OBZVLÁŠTĚ KVŮLI JEDNÉ SCÉNĚ

Princezna Diana se syny Harrym a Williamem.
Foto: Daniel Escale/Netflix

3. Modré plesové

V 6. díle 4. řady se princezna při oficiální návštěvě Austrálie objeví v tyrkysových plesových šatech s volánky. Krásně se třpytí nejen šaty samotné, ale i její lodičky a zvolené šperky. Odhlédneme-li od stříbrného pásku, který je o dost širší, než by musel být, zaslouží si tento outfit třetí místo.

Emma Corrin jako princezna Diana a Josh O. Connor jako princ Charles tancují
Foto: Alex Bailey/Netflix

2. Holka odvedle

Vedle drahých a honosných rób se může kandidát na druhé místo zdát poněkud obyčejný. Jsou jím světle žluté lacláče a veselá květinová halenka s límečkem ve stylu Petera Pana. Dále má na sobě Diana ještě rozverný kardigan se vzorem různě barevných kytiček. Před pár lety, když byl populární trend „cottagecore“, by byl tento komplet naprosto IN.

Emma Corrin jako princezna Diana v květinovém kardiganu
Foto: Des Willie/Netflix

1. Šaty pomsty

Tyto šaty nejsou jen tak obyčejný kus oblečení. Jsou prohlášení. Veliký prostředníček namířený na manžela. Černé šaty se spadlými ramínky, jejichž délka sahala nad kolena, nebyly to, co by se od princezny čekalo, ale celý svět jim tleskal. Diana si je oblékla a vynesla do společnosti v tentýž den, kdy se Charles přiznal k nevěře. K tomu přidejme lodičky a výrazný šperk na krk a první místo je obhájeno. Původní šaty jsou dílem řecké návrhářky Christiny Stambolian, která svolila k vytvoření repliky pro seriál.

The Crown | Revenge Dress | Netflix

Was there a more iconic dress of the era?📺 The Crown: Season 5

Posted by Netflix on Wednesday, November 16, 2022

Zdroj: autorka článku, LA Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.