Režisér Zack Snyder opět mate fanoušky. Velkolepé science-fantasy Rebel Moon je propojeno s dodnes nevydaným zombie animákem

Michaela Pašková
Foto: Clay Enos/Netflix ©2023

Zack Snyder rozptýlil zvěsti o tom, že jeho spin-off poslal Netflix do hrobu. Nicméně nedá se zrovna říci, že by produkce animovaného akčního krimi Army of the Dead: Lost Vegas postupovala kupředu. Po dvou letech dohadů režisér aspoň odhalil pár novinek, které souvisí i s očekávaným velkolepým science-fantasy Rebel Moon.

V květnu 2021 Netflix uvedl zombie snímek Armáda mrtvých, přičemž v říjnu následoval prequel Armáda lupičů. Oba filmy měly být následně propojeny animovaným seriálem Army of the Dead: Lost Vegas, jenž ovšem dodnes nebyl zveřejněn.

Letos v březnu Zack Snyder v podcastu The Nerd Queens prohlásil, že produkce animovaného seriálu Army of the Dead: Lost Vegas se z technických důvodů poněkud zadrhla. Tímto technickým problémem může být skutečnost, že většina osob, která na projektu v určitém okamžiku pracovala, opustila animační studio Meduzarts do konce roku 2021.

Snyder zároveň dodal, že jeho další animovaný projekt je na tom přesně naopak. „Na druhou stranu Twilight of the Gods neuvěřitelně postupuje a vypadá úžasně.“

Jelikož se blíží premiéra první části velkolepého science-fantasy Rebel Moon, začal Zack Snyder hovořit s médii o svých projektech. V rozhovoru pro Total Film prozradil, že animovaný spin-off a Rebel Moon sdílejí stejný vesmír.

„Armáda mrtvých má poměrně rozsáhlou mytologii, která se do filmu nedostala,“ prohlásil tvůrce hitů, jako jsou 300: Bitva u Thermopyl, Muž z oceli a Liga spravedlnosti. „V animovaném seriálu, který jsme nikdy nedokončili, je vlastně postava z Rebel Moon,“ dodal.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Netflix láká na neuvěřitelně propracovaný fantasy svět, ale chce se odklonit od předlohy. Národ ohně pořádně potrápí Avatara

K vyvolání zmatku Snyderovi stačilo jednoduché prohlášení, ze kterého vyplývá nulový posun v produkci animovaného spin-offu. Naštěstí na sociální síti Vero odpověděl na dotaz uživatele, jenž se ptal, zda se očekávané nachází v propadlištích dějin. Snyderovo výstižné „ne“ tak fanouškům umožňuje zachovat si poslední zbytky naděje. V rozhovoru pro Total Film navíc potvrdil, že velká část práce na animovaném seriálu už byla dokončena.

Zahrnutí stejné postavy v obou projektech vzhledem k odlišnosti zápletek je poněkud překvapivé. Přeci jen Rebel Moon se odehrává daleko od Země ve vzdálené galaxii, zatímco místem dění Armády mrtvých je Las Vegas, kde se pohybují lidé a zombie. Když se však podíváme na to, jak zřejmě vznikala postava v Army of the Dead: Lost Vegas, dává tento crossover mnohem větší smysl. Hraný film Armáda mrtvých se sice odehrává na Zemi, ale animovaný spin-off měl obsahovat portál do jiné dimenze.

„V jedné části seriálu projdou portálem do jiné dimenze a v té jiné dimenzi jsou postavy, na které narazí,“ vysvětlil Snyder. „V Rebel Moon jsou v jednom baru a jeden z mimozemšťanů je jednou z postav z animáku,“ doplnil.

Očekávaný snímek Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně vstoupí na Netflix 22. prosince. Druhá část se objeví 19. dubna. Čekání na novinky si diváci můžou zpříjemnit sledováním Armády mrtvých a Armády lupičů.

PSALI JSME TAKÉ: 7 nejlepších sci-fi, které letos zatím vyšly na Netflixu: Nechybí postapokalyptický kousek ani klonování


Zdroje: Total Film, What´s on Netflix, Screen Rant, The Nerd Queens

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.