Seriál Eliška a Damián trhá rekordy ve sledovanosti. Jen z opačného konce

Foto: FTV Prima

Od 2. září televize Prima vysílá seriál Eliška a Daminá, na který měla řada diváků averzi ještě, než vyšel první díl. Přehnaná reklamní kampaň k němu se tak trochu minula účinku a místo, aby nalákal, naopak mnoho lidí od začátku iritoval. Jeho sledovanost od vydání neustále klesá a nyní dosáhla na další rekord.

Možná za to může přehnaná televizní kampaň ještě před vydáním, že seriál Eliška a Damián schytává od začátku tolik kritiky, ale svůj podíl mají na celém neúspěchu jistě i herecké výkony, zejména ze strany hlavní aktérky Emmy Smetany.

Je to její první velká role a hned za ni schytala spoustu posměchu i nepěkných komentářů nejen na sociálních sítích. Ovšem očekávat se dalo leccos a Emma měla šanci zazářit, překvapit a přesvědčit nepřejícné publikum, které ji nemá příliš v oblibě, že se mýlí. Bohužel se to nestalo. Ale za neúspěch nemůže jen ona. Ani scénář seriálu není příliš povedený.

Za své mluví i hodnocení diváků na ČSFD. Tam si Eliška a Damián vysloužili pouhých 9 %. Není tedy divu, že se seriál propadá ve sledovanosti stále níž a níž. Ani několik přesunutí nepomohlo. Z původních 743 tisíc diváků, kteří zhlédli první díl, se na další dívalo už jen 381 tisíc, což je téměř polovina. A následně kleslo číslo na 294 tisíc. Přibližně v polovině odvysílaných epizod byla sledovanost dokonce 251 tisíc. A když už to vypadalo, že to horší být nemůže, ukázalo se, že může.

Nyní už je seriál ve třech čtvrtinách. V pondělí televize Prima odvysílala 10. epizodu, která měla zatím nejhorší sledovanost ze všech – vidělo ji jen 231 tisíc diváků. Opět seriál překonaly i pořady jako Víkend (313 tisíc) či Reportéři ČT (423 tisíc).

Zdroje: MediaGuru, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Lenka Svachova

    Proboha, kdo tuhle prasečinu napsal? Obsahově dobrý, ale to psal nějaký dislektik a disgrafik, co navíc neumí číst.

    1. Marta Kratochvílová

      Co konkrétně vám zde v textu vadí? Ráda bych podotkla, že dyslektik a dysgrafik se píše s tvrdým y. Když už se tu vyjadřujete takto kriticky, možná byste měla začít u sebe. Hezký den.