Dystopická videohra Cyberpunk 2077 dostane hranou verzi. Keanu Reeves si možná na konto připíše další ikonický trhák

Michaela Pašková
Foto: CD Projekt RED

Velmi diskutovaná dystopická RPG hra Cyberpunk 2077 se dočká své hrané podoby a zkušený produkční tým Anonymous Content, který stojí za renomovanými filmy REVENANT Zmrtvýchvstání a Světelný bod, bude u toho.

Vývojáři z CD Projekt Red vypustili v roce 2020 do světa videohru Cyberpunk 2077, která se odehrává v blízké budoucnosti a stírá rozdíly mezi lidstvem a technologií. Přestože se jednalo snad o nejočekávanější RPG hru všech dob, do které tvůrci navíc ukecali Keanu Reevese, hvězdu filmových sérii Matrix a John Wick, nesetkala se ze strany hráčů s příliš pozitivními reakcemi.

Nicméně po mnoha záplatách se stala výbornou hrou. Takovou, jakou vývojáři zprvu hráčům slibovali. Nyní je chválena za svůj rozsáhlý svět, akční hratelnost a komplexní příběh, který se mění na základě rozhodnutí hráčů. Vše se odehrává v Night City, futuristickém technologickém centru, kterému vládnou megakorporace a roboticky vylepšené gangy.

V loňském roce následovala desetidílná anime verze Cyberpunk: Edgerunners, ve které se kluk z ulice snaží stát žoldákem a renegátem v jednom. Kritici a diváci byli z anime verze nadšení, přičemž na ČSFD dosahuje v hodnocení krásných 84 %.

„Tak tohle byla pecka, za mě totální Masterpeace který se pro mě jednoznačně umístil mezi nejoblíbenější seriály které jsem kdy v životě viděl. Přiznám se že sem na konci seriálu brečel protože ten konec je smutný ale taky sakra skvělý. Příběh je perfektní, postavy jsou neuvěřitelně sympatické, hudba je perfektní, akce tu je perfektní, animace je perfektní, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je fakt super. Všem doporučuji,“ uvedl jeden z hodnotících.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Velkolepé fantasy drama Netvor, v němž mrtví povstanou a živí budou trnout hrůzou, se řítí na Netflix

Podle vyjádření herní vývojářské společnosti se Cyberpunk 2077 dočká také své hrané podoby. Vývojáři se při natáčení hrané verze spojí se zkušeným produkčním týmem Anonymous Content. Kromě toho, že hraná verze bude zasazena do světa videohry, ve kterém ovšem představí novou dějovou linii, se toho zatím moc neví. Vývojářská společnost neoznámila, jestli se bude jednat o seriál anebo snímek směřující do kin. Jelikož je projekt v rané fázi vývoje, nebylo oznámeno ani předběžné datum vydání nebo obsazení.

Na rozdíl od anime se hraná verze bude potýkat s jedním obrovským problémem. Přenést digitalizovaný svět do hrané sféry nebude jen tak, jelikož grafika Cyberpunk 2077 je jedním z nejlépe hodnocených prvků videohry. Naštěstí pro herní vývojářskou společnost je Anonymous Content neuvěřitelně zkušeným produkčním studiem, který kromě výše zmíněných filmů pracoval na seriálech jako jsou Temný případ, Proč? 13x proto a Mr. Robot. Vysoké hodnocení 90 %, 79 % a 83 % na ČSFD u seriálů hovoří za vše.

ČTĚTE TAKÉ: Vývojové peklo živé adaptace legendární mangy Naruto pokračuje. Do hry vstoupila scenáristka Zaklínače

Hraná adaptace vzbuzuje u fanoušků zájem, protože před pár dny vyšlo rozšíření hry nesoucí název Phantom Liberty, ve kterém se kromě Reevese objevuje britský herec Idris Elba. Rozšíření se už prodalo přes tři miliony kopií a vzhledem k tomu, že Cyberpunku 2077 doposud 25 milionů, je hraná verze ze strany herní vývojářské společnosti dobrým krokem.

Vzhledem k tomu, že se má jednat o nový příběh, je otázkou, zda se v hrané adaptaci objeví Keanu Reeves jako Johnny Silverhand. Jelikož je pod anime podepsán Netflix, je možné, že projeví zájem také o hranou adaptaci. Protože Zaklínač, jiná populární herní série společnosti CD Projekt Red, má již na Netflixu hraný seriál, je pravděpodobné, že pokud streamovací gigant vstoupí do hry, zvolí seriálovou podobu.


Zdroje: CD Projekt Red, Variety, Screen Rant, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.