10 filmových a seriálových březnových novinek na českém Netflixu

Foto: Netflix / Lilja Jonsdottir

Březen je rozhodně štědrý, co se nových seriálů a filmů na Netflixu týče. Tento měsíc přichází několik očekávaných novinek i seriálových pokračování. Mezi ty hlavní patří například druhá řada Bridgertonových nebo dokumentární seriál pro motorsportové nadšence Formule 1: Touha po vítězství.

Proti ledu

(Against the Ice)

Od 2. března je na Netflixu dostupný film Proti ledu. Příběh o přežití v mrazivých pláních Grónska se odehrává v roce 1909. Ejnar byl tehdy na výpravě, která měla vyvrátit nárok Spojených států na severovýchodní oblast ostrovní země. Vzhledem k tehdejšímu předpokladu, že Grónsko bylo rozděleno do dvou samostatných částí, si Spojené státy mohly nárokovat severovýchod jako své území. Ejnar však toužil najít důkaz, že tomu tak nebylo, a dostat Grónsko pevně pod kontrolu Dánska. S nezkušeným Iverem Iversenem opouští loď se zbývajícími členy posádky a pokračují společně v cestě na saních. Ačkoliv seženou důkazy, že se Grónsko skládá jen z jedné části, na zpáteční cestě čelí hladomoru, únavě a musí vzdorovat drsným podmínkám.

Víkendový útěk

(The Weekend Away)

Během bujarého večírku dojde k hádce. Beth je následně odviněna z vraždy své kamarádky Kate. Na nic z večírku si ale kvůli velkému množství alkoholu nepamatuje. Snaží se tedy za každou cenu rozpomenout. Pokládá si otázku, zda by v záchvatu vzteku opravdu mohla zabít tak blízkou osobu. Nakonec její vynaložené úsilí na obhajobu odkryje bolestivé tajemství. Na Netflixu je tato novinka dostupná od 3. března.

Delta Okavanga: Kousek ráje

(Surviving Paradise: A Family Tale)

Snímek zkoumá deltu řeky Okavango, rozlehlou oázu, izolovanou od zbytku světa nehostinnou pouští Kalahari. Ač je to k nevíře, je to také útočiště, které si jeho obyvatelé denně budují a udržují výměnou za uspokojení všech svých potřeb. Může se zdát, že zde vládnou především velké kočky, ale ve skutečnosti se zde prolínají osudy všech malých i velkých tvorů. Dokument také zkoumá plány na vybudování dokonalého světa, jeho udržitelnou správu a zachování, navzdory extrémnímu suchu, hladomoru a povodním. A co je nejdůležitější, upozorňuje na ty, kteří tento tajný vzorec předávají svým potomkům, pro které bude těžší než kdykoli předtím udržet svůj ráj nedotčený. Fanoušky seriálu Bridgertonovi určitě potěší, že celý dokument namluvil charismatický Regé-Jean Page. Na Netflixu je dostupný od 3. března.

Mozaika lží

(Piece of Her)

V minisérii Mozaika lží (Piece of Her), od producentů seriálů Sedmilhářky a Mělas to vědět, se matčina tajemství derou na povrch. Dcera se kvůli tomu vydá na útěk a snaží se pochopit, co se vlastně děje. V tom jí pomůže jedině složení střípků matčiny temné minulosti. Seriál je natočen podle knižní předlohy autorky Karin Slaughter zapsané v seznamu oblíbených autorů žebříčku The New York Times. V hlavních rolích se objeví držitelka Emmy Toni Collette, kterou můžete znát z komedie Muriel se vdává, a Bella Heathcote. Na Netflixu je minisérie k vidění od 4. března.

Poslední království

(The Last Kingdom)

Seriál Poslední království je natočený podle úspěšné románové série Bernarda Cornwella: Kronika válečníkova. Alfréd Veliký brání své království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví. Na Netflix míří už 5. řada. Té se diváci dočkali 9. března 2022.

Formule 1: Touha po vítězství

(Formula 1: Drive to Survive)

Ve 4. sérii, která vyšla 11. března, se objevují závodníci jako jsou Pierre Gasly, Lando Norris, Daniel Riccardo nebo Lewis Hamilton. Chybět před kamerou nebude ani šéf Red Bullu Christian Horner. Ti všichni, ale i mnozí další, nás provedou uplynulou sezónou. Ta totiž skončila slušnou kontroverzí, takže bude jistě zajímavé sledovat, jak se k tomu postavil Netflix.

Projekt Adam

(The Adam Project)

Rodinné sci-fi s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli láká fanoušky na cestování časem. Adam (Walker Scobell) je 13letý kluk, který truchlí nad nedávnou smrtí svého otce (Mark Ruffalo). Jednoho večera však ve své garáži narazí na zraněného pilota (Ryan Reynolds). Ukáže se, že je to jeho starší verze z budoucnosti, v níž je technologie cestování časem v raném vývoji. Společně se vydávají na dobrodružství do minulosti, aby našli svého otce, napravili události a nakonec zachránili svět. Ještě těžší tento úkol bude vzhledem k tomu, že se tito dva Adamové opravdu nemají v lásce. Projekt Adam je na Netflixu 11. března.

Ruby záchranářka

(Rescued by Ruby)

Ruby má strašně moc energie, kvůli čemu je náročná na výchovu. Proto ji nikdo nechce. Pro svou roztomilost byla sice adoptována pětkrát, ale pokaždé byla vrácena, právě kvůli nezvladatelné povaze. Nyní jí hrozí, že ji budou muset utratit. Osud jí však dá ještě jednu šanci. Mladý policista Daniel O’Neil (Grant Gustin) je tak trochu smolař. Rád by se stal elitním psovodem, ale nikdo mu nechce dát příležitost. Když uvidí Ruby, pomyslí si, že má potenciál a mohla by mu pomoci dosáhnout jeho snu. Fenku adoptuje a postupně mezi nimi vznikne neotřesitelné pouto, které jim pomůže čelit dosud nejtěžší výzvě. Na Netflixu bude Ruby záchranářka ke zhlédnutí od 17. března.

Černý krab

(Black Crab, Svart Krabba)

Představte si svět jako nehostinné místo zničené válkou a klimatickými změnami. Během nekonečné, kruté zimy je šest vojáků vysláno na nebezpečnou misi přes zamrzlé moře, aby přepravili balíček, který by mohl konečně ukončit válku. Vybaveni zbraněmi a bruslemi, aniž by věděli, co vezou a komu mohou věřit, si kladou otázku: Co jsme ochotni obětovat pro vlastní přežití? Caroline Edh, rychlobruslařku, která se stala vojákyní, mise zprvu zrovna dvakrát neláká, ale její se změní, když zjistí, že by se mohla setkat se svou ztracenou dcerou. Poté jde do akce naplno a čelí mrazu, zradě i smrti. Na Netflix tento snímek přichází 18. března.

Bridgertonovi

(Bridgerton)

Duhá série byla natočena podle románu Vikomt, který mě miloval od Julie Quinn a pojednává především o Anthonym Bridgertonovi, který by se měl konečně usadit. Nevěstu má sice vybranou, ale krev mu pije její sestra Kate, nejvlezlejší žena, jaká kdy navštívila londýnský taneční sál. Navzdory všeobecnému přesvědčení si je naprosto jistá, že napravení prostopášníci nejsou těmi nejlepšími manžely. A Anthony je jeden z největších sukničkářů a zhýralců široko daleko. Proto je odhodlaná svou sestru chránit, ale neuvědomuje si, že její vlastní srdce je také zranitelné. Podaří se jí charismatickému Anthonymu odolat? Na Netflixu od 25. března.

Zdroje: Netflix, Netflixer, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.