Netflix láká fanoušky na čtvrtou a zároveň poslední řadou Umbrella Academy. Showrunner slibuje důstojný konec

Michaela Pašková
Foto: Christos Kalohoridis/Netflix

Máme pro vás skvělou zprávu. Poslední řada oblíbeného komiksového seriálu Umbrella Academy (The Umbrella Academy) se řítí na Netflix. Po více než roční pauze se konečně dočkáme završení příběhu sourozenců Hargreevesových.

Adaptace sci-fi komiksu Gerarda Waye a Gabriela Bá sleduje příběh nesourodé skupiny jedinců, kteří se všichni narodili během velmi bizarní události. Dne 1. října 1989 je spontánně porodilo 43 žen, přičemž Sir Reginald Hargreeves z nich několik adoptoval. Nezasloužil by si ovšem označení otec roku, protože jeho cílem bylo přetvořit vesmír k obrazu svému a navázat kontakt se svou mrtvou manželkou Abigail.

Seriál Umbrella Academy se už od své první řady v roce 2019 těší oblibě ze strany fanoušků. Přestože poslední třetí řada v hodnocení poněkud klesla, kdy například na ČSFD dosahuje pouze 68 %, což je oproti 83 % dvojky poněkud rozdíl, Netflix dal v srpnu čtvrté řadě oficiálně zelenou. Zpráva to byla hořkosladká, protože se bude jednat o poslední řadu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Velkolepé fantasy drama Netvor, v němž mrtví povstanou a živí budou trnout hrůzou, se řítí na Netflix

Showrunner Steve Blackman tehdy prohlásil, že je nadšen z toho, že budou moci neuvěřitelně věrní fanoušci Umbrella Academy zažít důstojné zakončení příběhu sourozenců Hargreevesových.

Na oficiálním X účtu (dříve Twitter) seriálu Umbrella Academy bylo sdíleno video, které svým způsobem láká na závěrečnou řadu. Nejenom, že oslavuje narozeniny neobyčejných dětí se superschopnostmi, ale rovněž oznamuje, že se v příštím roce vrátí na scénu.

Ačkoli první a druhá řada vyšly v rozmezí jednoho roku, trojka byla vzhledem k pandemii COVID-19 opožděna. Od červnové premiéry třetí řady uplynul více než rok, takže nelze předem odhadnout, kdy přesně bude v příštím roce závěrečná řada Umbrella Academy uvedena.

PSALI JSME TAKÉ: 7 nejlepších sci-fi, které letos zatím vyšly na Netflixu: Nechybí postapokalyptický kousek ani klonování

Herec Aidan Gallagher, který ztvárňuje Pětku, v rozhovoru pro Collider prohlásil, že ve čtvrté sérii možná uvidíme komiksovější verzi jeho postavy. „Myslím si, že přejde do režimu mise a pokusí se přijít na to, jak vše napravit v této nové, podivné realitě, kterou si Hargreeves vymyslel.“ Navíc Pětka bude dle jeho slov chytřejší a vynalézavější.

Foto: Christos Kalohoridis/Netflix


Zdroje: Screen Rant, What‘s on Netflix, Collider, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.