Pátá řada Papírového domu se blíží. Těšte se na nové postavy a epický závěr

Foto: Netflix

Papírový dům se v letošním roce vrátí s pátou a zároveň poslední sérií. V současné době seriál drží rekord jako nejsledovanější neanglicky mluvený titul na Netflixu. Čtvrtá série měla neskutečných 65 milionů zhlédnutí. Co o páté sérii zatím víme a kdy by mohla vyjít?

Ačkoliv to trvalo věčnost, Netflix oficiálně oznámil 5. sérii seriálu. Také zároveň potvrdil, že úspěšný španělský seriál pak definitivně skončí. Její natáčení začalo v roce 2020. Podle jednoho z tvůrců Alexe Piny bude poslední řada nejextrémnější a nejkrutější, ale také nejepičtější a nejzajímavější. Álex Rodrigo, jeden z režisérů seriálu uvedl, že chce Papírový dům „uzavřít ve velkém stylu“.

Foto: Tamara Arranz / Netflix

Mnoho fanoušků se jistě bude ptát, proč Money Heist končí. Tvůrci pro to mají pravděpodobně mnoho důvodů. Podle španělského deníku Marca je jedním z nich velké množství hlavních postav. Je složité udržet dlouhodobě všechny herce u téhož seriálu. Tvůrci však nevyloučili možný spin-off. Každá postava má totiž svou jedinečnou charakteristiku, a možná bychom je mohli někdy v budoucnu vidět znovu v seriálu jiném.

Dalším důvodem, proč Papírový dům skončí, je fakt, že jde již o druhou loupež. Bylo by obtížné na sílu vymýšlet pokračování například s třetí loupeží a riskovat, že seriál nakonec skončí katastroficky.

Foto: Netflix

A kdy se na pátou sérii můžeme těšit?

Na začátku července 2020 Alex Pina potvrdil, že je scénář páté řady stále v procesu tvorby. V červenci pak Pedro Alonso, který hraje Berlína, zveřejnil na svém Instagramu: „Právě jsem si nechal ostříhat vlasy a vyzkoušel si kostým. Brzy jím budu znovu. Jmenuje se Berlín a je to čistá láska.“ Brzy na to se ozval i Alvaro Morte s prohlášením: „Jsem zpátky. Profesor je zpátky.“ Natáčení naplno začalo v srpnu. V únoru pak přišly zprávy o tom, že by mělo být hotovo.

Seriál se zatím natáčel v Kodani, Dánsku, Portugalsku a Španělsku, včetně Madridu. Pátá série, jak potvrdilo Netflix Media Center, bude o 2 epizody delší než předchozí dvě série. Bude mít celkem tedy 10 epizod.

Foto: Netflix

Zatím je pravděpodobné, že by závěrečná řada seriálu mohla spatřit světlo světa v létě 2021. Rovněž se šíří zvěsti o tom, že Netflix možná sérii rozdělí na dvě části, jako tomu bylo třeba u francouzského seriálu Lupin. Jedna by měla vyjít v srpnu 2021 a druhá v roce 2022.

Netflix se ale prozatím nevyjádřil a oficiální datum vydání je tedy zatím ve hvězdách. Jediné, co víme jistě, je, že je pokračování Papírového domu potvrzeno jako součást plánu pro rok 2021.

Foto: Tamara Arranz & Netflix

Nové postavy

V srpnu 2020 byla zveřejněna jména dvou nových členů obsazení. Prvním je Miguel Ángel Silvestre, kterého mohou aktuálně předplatitelé Netflixu vidět v novém seriálu od tvůrců Papírového domu, Holky z červeného gauče. Další novou postavu si zahraje Patrick Criado.

Aby toho nebylo málo, přišel Netflix v září s dalším jménem. V seriálu si zahraje také scénárista, režisér a herec José Manuel Seda. „Rád se s vámi podělím o úžasný dárek, který jsem dostal k narozeninám. Tím je moje účast v závěrečné sezóně La Casa De Papel, v jednom z těch seriálů, u kterých sníte o tom v nich i být,“ napsal tehdy na svůj Twitter.

Kromě nových postav se samozřejmě můžeme těšit i na mnoho známých tváří. Překvapením možná bude, že se v páté sezóně objeví i Nairobi, ačkoliv zemřela. Pravděpodobně ji budeme vídat v některých flashbacích.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.