Tvůrci Stranger Things před 5. řadou vydali záhadné upoutávky. Fanoušci se obávají smrti oblíbené postavy

Michaela Pašková
Foto: Tina Rowden/Netflix

Stranger Things neboli seriálový hit bratrů Dufferovových se stal jedním z nejoblíbenějších titulů Netflixu. Po obrovském úspěchu čtyřky se nyní netrpělivě čeká na počátek natáčení páté, poslední řady. Oblíbenou partu přátel čeká poslední dobrodružní, přičemž na světlo konečně prosakují informace.

Fanoušci seriálového hitu Stranger Things milují záhady, čehož jsou si tvůrci včele s bratry Dufferovými dobře vědomi. V příspěvku sdíleném na X (dříve Twitter) se objevilo tajemné video, které zachycuje trosky obchodního centra Starcourt, v němž Robin a Steve pracovali ve Scoops Ahoy. V těchto troskách se nachází cedule zmrzlinárny, z čehož fanoušci vydedukovali, že by mohli očekávat něco sladkého.

Není to tak dlouho, co bylo oznámeno, že se v amerických maloobchodech bude prodávat zmrzlina s motivy Scoops Ahoy. Právě se zahájením prodeje zmrzliny by mohlo krátké video souviset. Nicméně fanoušci se nevzdávají naděje, že video s titulkem ‘Omluvte náš nepořádek’ souvisí s pátou řadou. Pár z nich si dokonce všimlo, že na ceduli blikají světla, což by mohlo symbolizovat morseovku.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Prequel Stranger Things už se blíží. Tvůrci ukázali, kdo si zahraje Joyce a Hoppera za mlada

Poté, co se fanoušci navzájem vyzívali, aby se probrali, dospěli k závěru, že blikající světla symbolizují ‘run’. Angličtina je krásný jazyk, ve kterém mají slovíčka více významů. Run může znamenat zahájení prodeje zmrzliny, ale také může nabádat k útěku. Jeden z fanoušků video okomentoval slovy, že v něm vyvolává chuť na Scoops Ahoy zmrzlinu. Reakce marketingového týmu, který za profilem seriálu na X stojí, byla, že jejich práce právě skončila.

Zveřejněno bylo také jiné video, které je v podstatě reklamou na sedm příchutí Scoops Ahoy zmrzliny. Zatímco se většina fanoušků ptá, jak to souvisí s poslední řadou, někteří z nich se obávají, že jejich milovanou postavu, Steva, čeká něco tragického. „Bez Steva Harringtona nechci pětku,“ uvedl jeden z fanoušků a jiný se rozčiloval: „Všichni byste měli doslova tu drzost vzít nám tu nejlepší část?“

Samozřejmě bychom si všichni rádi dali kyblík zmrzliny, ale mnohem více bychom uvítali pořádnou upoutávku na poslední řadu.

Vzhledem k probíhajícím stávkám WGA a SAG-AFTRA bylo pokračování seriálu Stranger Things momentálně označeno za nemožné. Psaní páté řady bylo pozastaveno v květnu, poté, co vypukla stávka WGA. Bohužel není jasné, kam až se ve scénáři scénáristé dostali. Máme ovšem aspoň jednu dobrou zprávu.

Výkonný producent Shawn Levy v rozhovoru pro Collider odhalil klíčovou tradici, která seriál Stranger Things provází už od samého počátku. Protože jsou on a ostatní tvůrci, převážně bratři Dufferové, pověrčiví, nechtějí si zahrávat s osudem. Navzdory stávkám a dalším překážkám se Levy hodlá vrátit k režírování třetího a čtvrtého dílu nadcházející poslední řady.

PSALI JSME TAKÉ: Hvězda Stranger Things David Harbour odhaluje první detaily k 5. řadě. Podle jeho slov to bude velké

Joe Keery jako Steve Harrington ve fantasy hitu Stranger Things.
Foto: Netflix

„Epizody režíruji každý rok. Je to součást našeho bratrství, závazku a mé lásky k seriálu,“ uvedl výkonný producent, který je zároveň i režisérem. „Začalo to v první řadě a bylo to z nutnosti. Nikdo nevěděl, co děláme a já nikdy pro televizi neprodukoval. Bratři Dufferovi byli jednatřicetiletá dvojčata s tím nejlepším scénářem, jaký jsem kdy četl.“

Původní plán byl, že bratři budou režírovat všechny díly. Nicméně během natáčení první a druhé epizody se ukázalo, že nemají hotové scénáře k dalším dílům. „V podstatě jsem řekl, že pojedu do Atlanty, udělám třetí a čtvrtý díl, a tím jim koupím čas na dopsání šestky, sedmičky a osmičky. Tak nějak to bylo. Takže první řada byla z nutnosti.“

„A pak první řada dopadla tak jak dopadla. S bratry jsme si řekli, že nic měnit nebudeme. Jsme prostě natolik pověrčiví, že si nechceme hrát s osudem. A proto vždycky režíruji třetí a čtvrtou epizodu v každé řadě, včetně té, která se blíží.“

Jamie Campbell Bower jako Vecna ve fantasy hitu Stranger Things.
Foto: Netflix

Epizody, které režíroval Levy, se pro běh seriálu ukázaly být klíčovými. Fanoušci nejvíce opěvují zejména díl Drahý Billy ze čtvrté řady. Jedná se o epizodu, ve které byla rozrušená Max přesvědčena, že se má stát další obětí všemocného Vecny a nakonec ji skutečně démonická entita posedla. Vzhledem k tomu, co vše Levy jako režisér ve Stranger Things dokázal, je dobrou zprávou, že se vrátí a pomůže oblíbenému seriálu dokončit příběh.


Zdroje: Collider, Screen Rant, Metro

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.