Vydejte se nejkrásnější místa světa díky oblíbeným filmům a seriálům. Dnes je Světový den cestovního ruchu

Eva Lenská
Foto: Netflix

Světový den cestovního ruchu připadá na 27. září a diváci ho tentokrát můžou oslavit spolu s Netflixem. Vydají se prostřednictvím filmů a seriálů na překrásná místa, aniž by k tomu potřebovali cestovku, peníze nebo dovolenou. Budou zkrátka putovat s oblíbenými hrdiny a užívat si toho nejhezčího, co naše planeta nabízí.

Emily v Paříži (Emily in Paris)

Seriál, který má zatím tři řady, vypráví o Emily Cooper z Chicaga, jež odjíždí pracovat do marketingové firmy Savoir do Francie. Zpočátku je v kolektivu neoblíbená, a to především u nadřízené Sylvie. Snaží se však využít svůj americký pohled na věc a vytvářet zajímavý koncept marketingových strategií. Není pro ni ale jednoduché přizpůsobit se novému městu.

Ve volných chvílích chodí na lekce francouzštiny a navazuje nová přátelství. Časem pozná chůvu Mindy a pohledného souseda Gabriela. Seriál je unikátní především úžasně barevnými a propracovanými modely, které Emily obléká, a samozřejmě krásami Paříže.

Kdo miluje hlavní město Francie, přijde si díky Emily v Paříži na své. Spolu s hrdinkou a jejími přáteli důkladně prozkoumá krásy Paříže včetně Eiffelovky, mostu Pont des Arts, parku Jardin du Luxembourg a historické čtvrti Montmartre. Více jsme psali v tomto článku.

ČTĚTE TAKÉ: Sam Heughan alias Jamie ze seriálu Cizinka prolomil mlčení a promluvil o svém milostném životě

Dokonalá pohádka (A Perfect Story)

Margot a David nemohou být rozdílnější. Ona je bohatou dědičkou hotelového impéria, zatímco on má rovnou tři zaměstnání, aby vůbec vyžil. Může se tedy zdát, že Margot má všechno, ale s láskou na tom není zrovna růžově. Vždyť právě utekla od oltáře. Kromě toho marně hledá sama sebe a vůbec by ji nenapadlo, že najít správnou cestu jí může pomoct právě sympatický zmatkař David.

Jak se to ale stane? Když se tito dva rozdílní lidé setkají, uvědomí si, že mohou jeden druhému pomoci najít opravdovou lásku. Koneckonců i David má za sebou rozchod. Proto se spřátelí a vyrazí spolu na dovolenou do Řecka.

Tato půvabná a letní minisérie se natáčela především na překrásném řeckém ostrově Mykonos, nicméně některé scény se točily i v Madridu. Mykonos je velmi oblíbenou turistickou destinací. Výletníkům nabízí například zachovalé větrné mlýny, sluncem prosvětlené pláže, útulné taverny a malebné uličky.

Cizinka (Outlander)

Zrovna skončila 2. světová válka. Claire, zdravotní sestra, která na frontě ošetřovala zraněné vojáky, vyrazí s manželem Frankem na líbánky do skotské vesnice, která je opředena mnoha tajuplnými legendami. Když zkoumá tajemné menhiry na kopci, dotkne se jednoho z kamenů a je přenesena do roku 1743. V drsné skotské divočině čelí nebezpečí, ale naštěstí jí pomohou statní horalové a především přitažlivý Jamie Fraser. Do toho se nakonec zamiluje, provdá se za něj a rozhodne se s ním v drsném 18. století zůstat. Během let s Jamiem poznává nejen Skotsko, ale i Francii a Ameriku. Cestuje časem i kontinenty a zažívá stejně tak krásné, jako i nebezpečné situace.

Seriál Cizinka se pochopitelně natáčel ve Skotsku a díky tomu výrazně napomohl i tamnímu cestovnímu ruchu. Zejména fanynky touží vidět místa spojená s pohledným Jamiem a odvážnou Claire. Jde především o Craigh na Dun a hrad Midhope. S Cizinkou se však diváci podívají i do Paříže, což je ale v mnoha případech Praha. Dále se točilo v Jihoafrické republice, americké lokace se pro změnu nachází ve Skotsku, například v Glasgow. Více se dozvíte v tomto článku.

Ostrovní blues (Our Blues)

Dvacetidílný jihokorejský seriál sleduje skupinu různorodých lidí žijících na ostrově Čedžu. Prožívají tam své životní vzestupy i pády. Lee Dong Seok prodává zboží po okolí a líbí se mu žena, kterou viditelně něco trápí. Choi Han Su, jenž přichází z pevniny, na ostrově potkává svou první lásku, která má vlastní obchod s rybami. Mladou potápěčku Yeong Ok sice všichni pomlouvají, ale ona má oči hlavně pro kapitána rybářské lodi Park Jeong Juna. To samozřejmě nejsou všechny postavy, které v seriálu poznáte, nicméně důležitá je tu lidskost, vřelost, autentická atmosféra a skvělé obsazení.

Ostrov Čedžu patří k nejkrásnějším místům Jižní Koreje. Mladí Jihokorejci tam obvykle jezdí na líbánky. Destinace láká hlavně na nedotčené pláže, vodopády, jeskyně, lávové chodby a působivou horu Hallasan. Kdo miluje ryby a mořské plody, bude se na Čedžu cítit jako v kulinářském ráji. Tamní kuchyni ostatně alespoň očima ochutnáte i v seriálu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ženská verze Pabla Escobara míří na Netflix: První ukázka z očekávané minisérie o prohnané kokainové kmotře je venku

Neloučení (Without Saying Goodbye)

Salvador Campodónico je úspěšný španělský podnikatel, jehož rodina vlastní největší hotelovou společnost v celém Španělsku. Pro stavbu svého prvního mezinárodního projektu si vybrali Cusco v Peru. Historická část tohoto krásného města je na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, což může být problém. Když Salvador potká okouzlující batůžkářku Arianu, neví zda ji má milovat, nebo nenávidět. Je totiž úplně jiná než on a žije bez pout a závazků. Najdou ti dva společnou řeč během cesty, která je naučí užívat si krásu každého okamžiku?

Největší předností tohoto snímku je právě Peru, jeho bohatá kultura a architektonické skvosty. Určitě vás okouzlí i městečko Cuzco, které se nachází v Andách a bývalo centrem Incké říše. Zhruba osmdesát kilometrů od města se nachází jeden z nových sedmi divů světa Machu Picchu. Řada dalších scén se natáčela ve městech Puno a Ica. K vidění je i jezero Titicaca.

Turistický průvodce láskou (A Tourist’s Guide to Love)

Po nepředvídaném konci milostného vztahu souhlasí manažerka cestovky Amanda, že se vydá na tajnou misi do Vietnamu, aby získala přehled o tamní kultuře a turistech. Přijíždí právě včas na oslavy lunárního nového roku, a tak se brzy vydává na cestu sebepoznání a zamiluje se do svého průvodce Sinha. Spolu se pak rozhodnou změnit trasu zájezdového autobusu, aby prozkoumali život a lásku mimo vyšlapané cesty. Jenže je čeká i jedno nečekané překvapení, které může všechno změnit.

Snímek se natáčel ve Vietnamu, takže uvidíte krásy Ho Či Minova města, Da Nangu, Hội Anu, Hanoje a Hà Giangu. Kromě toho zavítáte i na vietnamský venkov, okusíte tamní kuchyni a hlavně kulturu a tradice.

Proti ledu (Against the Ice)

V roce 1909 chce dánský badatel Ejnar Mikkelsen dokázat, že Spojené Státy nemají žádný nárok na severovýchodní oblast Grónska a celá ostrovní země tak patří pod správu Dánů. Spolu s nezkušeným inženýrem Iverem Iversenem opustí loď se zbývajícími členy posádky a vyrazí vstříc dobrodružství na saních, které táhnou polární psi. I když s pomocí mapy a deníku seženou důkazy, že se Grónsko skládá z jedné části, nakonec je čeká jen zima, hlad, vyčerpání a dlouhý boj o přežití.

Kdo netouží po moři a má raději zimu a sníh, může díky tomuto snímku vyrazit do Grónska nebo na Island. Island je pověstný čistou přírodou, úchvatnými národními parky, termálními prameny a ledovci. V Grónsku najdete lední medvědy, plující ledovce, hory a fjordy.

NAPSALI JSME TAKÉ: Nejlepší sci-fi posledních let míří na Netflix. Film, ve kterém se dokola opakuje 8 minut, má na ČSFD hodnocení 80 %

Zdroje: ČSFD, Wikipedie, autorka článku, Asianstyle, Celebrities Buzz, Netflix, Good Housekeeping

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.