5 filmových a seriálových novinek, které si o víkendu můžete pustit na Netflixu: Záhadné mrtvoly i láska na první pohled

Foto: Rob Baker Ashton/Netflix © 2023

S dalším víkendem pro vás máme další várku tipů na filmy a seriály, které nově vyšly na Netflixu a vy si s nimi můžete zpříjemnit volné večery. Tentokrát nechybí dramatický thriller o záhadném úmrtí, politická satira nebo romantika, která vás možná přesvědčí, že láska na první pohled existuje.

Bernard Tapie je třída

Limitovaná životopisná minisérie Bernard Tapie je třída mapující epický vzestup muže, jenž se z dělnické třídy dostal mezi francouzskou elitu. Obyčejný prodavač se dokázal vyšvihnout na ministra pro místní rozvoj, poslance Evropského parlamentu, prezidenta jednoho z největších francouzských fotbalových klubů, Olympique de Marseille, a dokonce i majitele oděvní značky Adidas. Přestože byl odsouzen za podplácení, korupci a ovlivňování svědků, po jeho úmrtí rodině kondoloval sám prezident Emmanuel Macron.

Více čtěte zde

Čtvrteční vdovy

Teresa žije v luxusní čtvrti Altos de Las Cascadas, kde jsou všechny rodiny dokonalé, spořádané a šťastné. Každý by jim mohl závidět velkolepá sídla, tenisové kurty, nejlepší školy a nejúžasnější sousedy… Jenže i ráj se může změnit v peklo. Jednoho dne přijde Teresa domů a najde svého manžela Tana a jeho dva přátele mrtvé v bazénu. Událost šokuje celé okolí, ale po nějakém čase je označena za nehodu. Velmi brzy však vyvstanou pochybnosti. Byla to skutečně jen nešťastná náhoda nebo šlo o chladnokrevný zločin? Skříň plná kostlivců začne otvírat své dveře a obyvatelé žijící v přepychu najednou zjistí, že v Altos de Las Cascadas není nic tak dokonalé, jak se zdá.

Více čtěte zde

Hrabě

Hororová politická satira oceňovaného režiséra Pabla Larraína představí Augusta Pinocheta, symbol světového fašismu, jako upíra, který žije ukrytý v rozpadlém sídle v chladném jižním cípu kontinentu. Aby si udržel svou existenci, živí se chutí ke zlu. Kvůli neduhům a rodinným konfliktům se však jednoho dne rozhodne z tohoto světa jednou pro vždy zmizet.

Více jsme psali zde.

Láska na první pohled

Energická Američanka Hadley míří na letiště, aby mohla odcestovat na otcovu svatbu do Londýna. Jenže je zmešká let. Naštěstí se pro ni najde místo v dalším letadle, ovšem za mnohem víc peněz. Zatímco čeká na nástup, potkává Olivera, pohledného mladíka z Velké Británie. Okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Od té chvíle je osud stále svádí dohromady. Oliverův vadný bezpečnostní pás způsobí, že ho letušky usadí vedle Hadley a pak už se cesta do Londýna změní v jedno dlouhé rande. Vychutnají si spolu jídlo, pustí si film a pořád si mají co říct, ale po přistání se ve všem tom okolním chaosu jeden druhému ztratí z očí, aniž by si stačili vyměnit telefonní čísla. Jaká je šance, že se ještě někdy setkají?

Více o filmu najdete zde.

Summer dělá vlny, 2. řada

V druhé řadě tohoto australského rodinného dramatu se připojíme k Summer Torres při jejím návratu do Shorehavenu, kde je připravena zapůsobit na své australské kamarády svými epickými surfařskými dovednostmi. Ale nic nebude snadné. Summer bude muset čelit románkům na horské dráze, tajemnému novému trenérovi a nelítostnému soupeři na surfu, který je odhodlán ji sejmout. Podaří se Summer dobýt vlny a dostat se na vrchol?

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.