7 novinek, které si můžete o víkendu pustit na Netflixu: Pokračování úspěšného krimi s 90 % na ČSFD nebo příběh podle skutečnosti

Eva Lenská
Foto: Ali Painter/Netflix

O víkendu mají mnozí z nás nejvíce času na sledování filmů a seriálů. Pojďme se tedy podívat, co pěkného a zajímavého nám tento týden Netflix nadělil. Výběr je bohatý a žánry různé. Na své si přijde každý, včetně fanoušků temných thrillerů i romantických seriálů.

Milé dítě

Lena žije se svými potomky v naprosté izolaci v přísně střeženém domě. Jí a spí v přesně stanovené časy. Kdykoli on přijde, postaví se všichni do řady a poslouchají jeho příkazy. Dělají vše, co jim řekne a on je na oplátku chrání před zlým světem venku. Až do doby, kdy se mladé ženě podaří utéct. Po nehodě je i s dítětem hospitalizována a konečně vyplouvá na povrch děsivá pravda o všech hrůzách, co prožila.

ČTĚTE TAKÉ: Provokativní, drzá a slizká telenovela pro náročné: Vztahovka nabitá erotikou a oceněná Zlatými glóby míří na Netflix

Tělo v ohni

Ve vodní nádrži Foix v Barceloně bylo nalezeno ohořelé tělo muže jménem Pedro. Vzhledem k tomu, že je identifikován jako policista, vzbudí hrůzná událost velmi rychle zájem veřejnosti. Vyšetřování odhalí síť toxických vztahů, podvodů, násilí a sexuálních skandálů, do nichž jsou zapleteni nejen Pedro, ale i dva jeho kolegové policisté, partnerka Rosa a její bývalý přítel Albert.

Predátoři

Tento poutavý přírodopisný dokumentární seriál se soustředí na pět živočišných druhů z celého světa, kteří se snaží přežít ve svém přirozeném prostředí. Za těmito predátory se vydáme do Jižní Ameriky, subarktické Kanady a také do Afriky, kde navštívíme Botswanu, Serengeti a Zimbabwe. Poznáme svět očima gepardů, ledních medvědů, psů hyenovitých, lvů a pum. Čeká nás hloubavý pohled na pět predátorů, kteří bojují o udržení své nadvlády. 

Virgin River (1. část 5. řady)

Nová řada populárního seriálu, která byla bohužel rozdělena na dvě části, opět přináší spoustu dramat, včetně překvapivých nových vztahů, šokujícího rozchodu a děsivého požáru. Potíže s mateřstvím donutí Mel učinit velké rozhodnutí o své budoucnosti na klinice, zatímco těhotenství v ní nečekaně vyvolá emocionální spojení s její minulostí. Aby jí Jack ještě více dokázal dát najevo svou oddanost, utká se s několika dlouho očekávanými konfrontacemi – se svými vlastními démony a také s Charmaine.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Očekávaný krimi thriller od Netflixu si v Benátkách vysloužil sedmiminutový potlesk a nadchl filmové kritiky

Top Boy (3. řada)

Sullyho činy na konci druhé řady přepsaly pravidla jeho podnikání s Dushanem. Oba dva budou muset nyní čelit novým problémům, protože vše, co vybudovali, je ohroženo silami zvenčí i uvnitř jejich impéria. Dokážou spolupracovat podle pravidel, dle kterých žili po celý život, ve světě, jenž se jim mění před očima? Uhájí své místo v sídle Summerhouse, nebo se ukáže, že Top Boy může být jen jeden? Ve hře je samozřejmě i pomsta, neprůstřelné vesty, zbraně a velký střet.

Doušek vzduchu

Julie Davis je milující matkou, manželkou a také autorkou dětských knížek. Mohlo by se zdát, že je šťastná, leč není tomu tak. Bojuje s poporodní depresí, která navíc souvisí s traumatem z dětství. Neustále ji sužuje přetrvávající úzkost. Přesto se snaží vést běžný život a být dál dobrou mámou a manželkou. Na depresivní stavy má jeden unikátní lék. uniká z reality do světa svých knih, jenž je plný barev a fantazie. Jenže jak dlouho to může fungovat?

NAPSALI JSME TAKÉ: V letadle se do sebe zakoukali, ale pak je osud rozdělil. Na Netflix míří nový film, který potěší všechny romantiky

Čestné skautské: Tajné složky amerických skautů

Skandální dokument pojednává o tom, jak se jedna z největších mládežnických organizací v USA snažila ututlat jeden z nejrozsáhlejších skandálů sexuálního zneužívání dětí v historii. Dokument, jehož režii si vzal na starost Brian Knappenberger a výkonným producentem je Orlando von Einsiedel, obsahuje exkluzivní rozhovory s přeživšími, informátory a bývalými zaměstnanci. Ve snímku také zazní první rozhovor s bývalým generálním poradcem amerických skautů. Tolik perverznosti a zrůdnosti v 94 minutách člověku doslova vyrazí dech.

Zdroj: Netflix, ČSFD, Rolling Stone, Sky, what’s on netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.