Ještě větší katastrofa než Cool Girl! Nový seriál televize Prima je seriálové dno se 7 % na ČSFD

Foto: FTV Prima

Dobrých seriálů je hlavně v tuzemsku pomálu. S těmi béčkovými se to však na českých televizních stanicích jen hemží. Nyní ale možná máme vítěze úplného seriálového dna, alespoň podle hodnocení diváků. Nový seriál televize Prima má na ČSFD po prvním díle 7 % hodnocení.

„Skvělé herecké obsazení i příběh velké lásky, která překonává staletí,“ přesně tak televize Prima propagovala na letní tiskové konferenci seriál Eliška a Damián, ve kterém si hlavní role zahráli Emma Smetana a Robert Urban.

Hlavní hrdinka Eliška žije v současnosti, ale Damián pochází z roku 1758. Vypadá to téměř na Cizinku po česku, ovšem pořádně vzhůru nohama. Do Cizinky má ale tenhle český romanticko-komediální seriál pořádně daleko příběhem i kvalitou.

ČTĚTE TAKÉ: 6 nejlepších seriálů o cestování v čase, které si můžete pustit na Netflixu a diváci je milují

Tady se jede navíc na pořádné čáry máry. Damián začne totiž cestovat časem díky elixíru. Potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. I když nebudou muset čelit Jakobitskému povstání ani bitvě u Cullodenu, budou to mít sakra těžké. Problém je, že se má Damián zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou, kterou hraje Anežka Rusevová. Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. A ani to zkrátka není žádný med.

V sobotu 2. září vyšel na Primě první díl a diváci si ho pořádně podali nejen na internetových diskusích, ale také na ČSFD, kde mu nadělili mizerných 7 %. „Nejsilnější pocit z toho celého je stud. Příště by mohla Prima zkusit udělat seriál s opravdovým scenáristou a opravdovým herci. Zejména obě hlavní postavy jsou tragické, afektovaně přehrávající. Produkcí to vypadá jako pohádka z 80. let, natočená brněnským nebo ostravských studiem, jenže tehdy tam pořád ještě byli schopni dát pár lidí, co uměli hrát,“ píše zde například jeden z recenzentů a další uvádí: „Moc se omlouvám Jaromíru Soukupovi, že jsem tak ošklivě mluvila o seriálu Sousedé televize Barrandov. Dno bylo někde jinde.“

Tady zkrátka televize Prima šlápla vedle a divákům se do vkusu příliš netrefila. V době, kdy má mnoho českých domácností předplacené streamovací služby, kde mají na výběr mnoho kvalitnějších titulů z celého světa, by určitě měly tuzemské televize trochu šlápnout do pedálů a nemyslet si, že se diváci spokojí s něčím, jako je Eliška a Damián.

Seriálu se dokonce na ČSFD podařilo dosáhnout ještě katastrofálnějšího výsledku než filmu Cool Girl!, ve kterém si zahrály hlavní role influencerky. Ten má aktuálně na ČSFD 9 %.

TAKÉ JSME PSALI: Štěpán Kozub navštěvoval autistické centrum, já to z rodiny znala z blízka, říká Veronika Žilková v rozhovoru o filmu Spolu

Foto: FTV Prima

Zdroje: FTV Prima, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.