6 nejlepších seriálů o cestování v čase, které si můžete pustit na Netflixu a diváci je milují

Foto: Aimee Spinks/© 2017 Starz Entertainment, LLC - © 2017 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Představte si, jaké by to bylo, kdybyste se rázem objevili v daleké budoucnosti nebo naopak uprostřed historických událostí, které formovaly svět. Cestování časem zní velice lákavě a dobrodružně, zároveň ale i nebezpečně. Seriály s touto tématikou patří k divácky velice oblíbeným a my tady pro vás máme tipy na šest velice vysoce hodnocených a populárních.

Cestovatelé

(Travelers)

Hned tři série napětí nabízí mysteriózní sci-fi série Netflixu Cestovatelé. Za stovky let od nynějška objeví poslední přeživší lidé způsob, jak poslat vědomí zpět v čase, přímo do lidí žijících v 21. století. Tito cestovatelé přebírají životy zdánlivě náhodných lidí, zatímco tajně pracují jako týmy na plnění misí, aby zachránili lidstvo před hroznou budoucností. Mezi nimi je zvláštní agent FBI a vedoucí týmu Grant MacLaren, mladá, mentálně postižená žena Marcy v péči svého sociálního pracovníka Davida, středoškolský quarterback Trevor, svobodná matka v násilnickém vztahu Carly a vysokoškolský student závislý na heroinu Philip. Vyzbrojeni pouze svými znalostmi historie a archivem profilů na sociálních sítích, cestovatelé zjišťují, že životy a vztahy 21. století jsou stejnou výzvou jako jejich mise.

Foto: Netflix

Dark

Výborný německý seriál Dark se odehrává v německém městě v roce 2019, kde zmizení dvou malých dětí odhaluje dvojí život a rozbité vztahy mezi čtyřmi rodinami. Příběh postupně nabírá na obrátkách a přichází jeden překvapivý zvrat za druhým a také odhalování spousty tajemství. Děti ve skutečnosti z města nezmizely, ale tajemnou jeskynní chodbou pod místní jadernou elektrárnou se dostaly do stejného města v roce 1986. Seriál má tři řady.

Foto: Netflix

Cizinka

(Outlander)

Právě skončila 2. světová válka. Claire, zdravotní sestra, která na frontě ošetřovala raněné vojáky, s manželem Frankem vyrazí na líbánky do skotské vesničky, která je opředena mnoha legendami. Když zkoumá tajemné menhiry na kopci, dotkne se jednoho z kamenů a ocitne se v roce 1743. V drsné skotské divočině okamžitě čelí nebezpečí, od kterého ji osvobodí statní horalé. Jedním z nich je také Jamie Fraser, do kterého se, ač se tomu hodně brání, bezhlavě zamiluje a rozhodne se v nebezpečném 17. století zůstat. Společně čelí mnoha nebezpečím včetně kapitána Johnatana Randalla, který se vyžívá v mučení a násilí. Oblíbený seriál nabitý pikantními erotickými scénami se sympatickými hlavními hrdiny je na Netflixu dostupný už se sedmi řadami.

Foto: David Bloomer – © 2017 Starz Entertainment, LLC

Archive 81

Archivář Dan Turner dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet z roku 1994. Zjistí ale, že je dokumentaristka Melody Pendras natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. Dan postupně zjišťuje, že je posedlý odhalováním toho, co se Melody stalo. Když obě postavy vytvoří tajemné spojení, archivář nabude přesvědčení, že ji může zachránit před děsivým koncem, který ji potkal před 25 lety.

Foto: Quantrell D. Colbert/Netflix © 2021

Umbrella Academy

Jednoho dne v roce 1989 se nevysvětlitelně narodí 43 ženám děti, aniž by vykazovaly známky těhotenství.  Sedm z nich je adoptováno miliardářským průmyslníkem Sirem Reginaldem Hargreevesem, který vytváří Umbrella Academy a připravuje své „děti“ na záchranu světa. Když po čase záhadně zemře, nebo možná spáchá sebevraždu, jeho dospělí svěřenci se musí znovu dát dohromady, aby vyřešili nejen jeho smrt, ale také zastavili hrozící apokalypsu. Jeden z členů Umbrella Academy, génius známý jako Pětka, má schopnost pohybovat se časem a prostorem.

Foto: Netflix

Ruská panenka

(Russian Doll)

Když Nadia slaví 36. narozeniny, rozhodně nečeká, že se běžná oslava v newyorském bytě jejích kamarádek promění v noční můru. Ten večer ji totiž srazí taxík. Místo toho, aby byla mrtvá se ale ocitne v časové smyčce a dokola se vrací do koupelny bytu, kde probíhá oslava, odchází s party a umírá. Po několika náhlých úmrtí Nadie dochází, že tady něco nehraje!

Foto: Netflix

Zdroje: Autorka článku, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.