Když diváky více zabaví internetové diskuse k filmu než film samotný. Český propadák roku dorazil na Netflix

Foto: Ondřej Šíma/Donart film

Ačkoliv původně plakát k filmu hlásal, že ho diváci mohou vidět pouze v kinech a nikde jinde, nakonec se „skvost“ české kinematografie jménem Cool Girl! dostal i na Netflix. Někde tu sledovanost zkrátka dohnat musel.

Film, kde si tvůrci zřejmě slibovali velkou návštěvnost kin, do kterých se ve velkém pohrnou fanynky Influencerek. Jejich dosah na sociálních sítích ale moc nezabral, a tak musel film na Netflix, aby alespoň tady nasbíral nějaká ta zhlédnutí.

A to se mu samozřejmě daří, jako většině českých ne příliš povedených filmů, které po dni od vydání většinou ovládnou českou TOP 10 Netflixu. Zvědaví Češi zkrátka chtějí vidět ten devítiprocentní propadák, který schytává od uvedení v kinech neustálou kritiku. A ani teď tomu není jinak.

Na ČSFD, facebooku Netflixu i v hromadě internetových diskusích se opět strhla lavina komentářů a recenzí, které film rozhodně nešetří. Někteří diváci dokonce zastávají názor, že jsou internetové diskuse k filmu Cool Girl! Rozhodně zábavnější než film samotný.

TAKÉ JSME PSALI: Seriál, který televize zrušila, na Netflixu neskutečně zabodoval. Ten se tak těší z kruté ironie

Foto: Ondřej Šíma/Donart film

„Trochu těšit mě může snad jen fakt, že jsem ho měl stažený v telefonu a puštěný jako kulisu v práci, díky čemuž sem toho nakonec udělal mnohem víc jen abych Cool girl nemusel věnovat plnou pozornost,“ píše jeden z uživatelů na ČSFD, který film zhlédl na Netflixu. „V poslední době jsem viděl dost ne úplně dobrých filmů, třeba nového Flashe či Shazama, ale tyto filmy, v porovnání s tímto jsou úplný masterpiece,“ přidává se další, který film hodnotí jako „odpad!“.

„Po 10 minutách jsem to vypla. To fakt nedám,“ píše Diana na Facebooku Netflixu a Lukáš se přidává: „8 % na ČSFD. Jdeme na lobotomii.“ Ve facebookové skupině Netflix Tipy CZK/SK taktéž diváci na filmu nenechali nit suchou. „Nekoukejte na to, já naštěstí u toho vařila, tak to nebyla úplně taková ztráta času,“ varuje Teri. „To je Ulice s tiktokerkama? Skvělý,“ vysmívá se zase filmu Jakub. „Dnes jsem si to pustila, a jsem nadšená, že jsem si nekoupila lístek do kina,“ píše Martina. Opravdu jen těžko se k tomuto filmu hledají pozitivní recenze či komentáře.

Recenzi na film dělali i známí youtubeři jako Stay12 nebo Vidrail. Ani oni kritikou rozhodně nešetřili, naopak si z něj spíše stříleli. „Cool Girl! Spíše, než film připomíná reklamu, dlouhou nepřekročitelnou reklamu. Reklam v tomhle tom filmu je víc jak na feedu Agáty Hanychový,“ upozorňuje ve videu Vidrail s tím, že by měl film dostat ocenění za to, kolik v něm je product placemenu.

TAKÉ JSME PSALI: Kontroverzní české drama o úskalí otevřených vztahů boduje na Netflixu. Intimita tam má svůj smysl, říká Hana Vagnerová

O čem je Coll Girl!?

Klavíristka Anet (Kristal Shine), atletka Marta (Dominique Alagia) a tanečnice Tina (Anna Šulcová) stojí na pomyslné startovní čáře svých životů a kariéry. Mají své touhy, přání a sny, ale kromě toho také bojují s rodinnými problémy a milostnými nezdary.

Všechny tři se nakonec přihlásí do soutěže zvané Cool Girl! s nadějí, že by je vítězství mohlo nasměrovat tím správným směrem. Časem však zjišťují, že k tomu, aby si člověk uvědomil svou cenu, musí věřit především sám sobě a svým schopnostem.

Více o filmu jsme už dříve psali zde.

Zdroje: ČSFD, Facebook/Netflix, YouTube/Vidrail, Facebook skupina Netflix Tipy CZK/SK

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.