Britské krimi na Netflixu drtí konkurenci. Nandává to oblíbenému mytologickému hitu i Deppovi

Foto: Netflix

Na Netflix 24. srpna dorazila nová krimi minisérie s názvem Kdo je Erin Carterová? (Who is Erin Carter?). Na svědomí ji má produkční společnost, která stojí za populárním seriálem Koruna. Seriál se stal před víkend nejsledovanějším na Netflixu.

Britka Erin Carterová, kterou si zahrála Evin Ahmad, vede zdánlivě obyčejný a klidný život. Žije v uzavřené komunitě nedaleko Barcelony a živí se jako učitelka dějepisu. Má milujícího manžela Jordiho a dcerku Harper.

Její zdánlivě obyčejný život však jednoho dne změní loupežné přepadení v supermarketu. Pachatele téměř ubije k smrti a jelikož vše zaznamenávaly kamery, má se čeho bát. Lupič ji poznal a její pečlivě skrývaná tajemství začnou vycházet najevo, stejně jako její pravá identita. To samozřejmě ohrozí její rodinu.

ČTĚTE TAKÉ: V nepředvídatelném krimi thrilleru s Del Torem a Timberlakem jen těžko odhadnete, kdo je vrah. Netflix láká na napínavou podívanou

Minisérii, která se měla původně jmenovat Palomino, dorazila na Netflix 24. srpna a ihned se během víkendu ve světě i v Česku vyšplhala na první místo v žebříčku TOP 10 nejsledovanějších seriálů. Za sebou tak nechává dokumentární sérii Depp vs. Heardová o soudního procesu Johnnyho Deppa a Amber Heard, stejně jako pokračování oblíbeného mytologického norsko-dánského seriálu Ragnarok.

TAKÉ JSME PSALI: Strhující trailer k pokračování jednoho z nejlepších krimi Netflixu slibuje další nabušené díly. Poslední řada dosáhla na ČSFD 90 %

Co se však týče hodnocení, vede si Kdo je Erin Carterová? u diváků spíše průměrně. Na globální platformě Rotten Tomatoes má seriál 67% hodnocení od kritiků a 66 % mu udělilo publikum. V Česku a na Slovensku je na tom ale o něco hůře. Na ČSFD mu diváci dali jen 58 %.

„Nic pro náročného diváka, akční scény jsou podprůměrné, herci průměrní, jakož i zápletka,“ uvádí jeden z uživatelů česko-slovenské hodnotící platformy. „Docela se mi to líbilo – pro uťáplé  terminátorky mám slabost, ale mohlo to mít o tři díly míň a lepší scénář,“ píše další.

Zdroje: Netflix, FlixPatrol, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.