Čekání je u konce. První řada Cizinky má konečně české titulky

Eva Lenská
Foto: Sony Pictures Home Entertainment

Až donedávna jsme mohli na Netflixu sledovat populární seriál Cizinka (Outlander) s českými titulky pouze od druhé řady. Konečně přišla změna a Netflix přináší české titulky i k první řadě. Potěšil tak mnoho fanoušků odvážné Claire a mužného Jamieho.

Britsko-americký seriál Cizinka byl natočen podle oblíbené knižní série Diany Gabaldon a získal si srdce mnoha fanoušků. První řada, která měla premiéru 9. srpna 2014, líčí osudy bývalé zdravotní sestry Claire (Caitriona Balfe), která se vydá se svým manželem Frankem (Tobias Menzies) na líbánky do skotské vesničky.

Když Claire zkoumá tajemné menhiry na kopci, nějakým záhadným způsobem cestuje v čase a ocitá se v roce 1743. V drsné skotské divočině potkává charismatického Skota Jamieho Frasera (Sam Heughan), za kterého se bude muset provdat, aby byla uchráněna před sadistickým kapitánem Jonathanem Randallem. Jelikož má zkušenosti s medicínou, stane se léčitelkou a postupně si zvyká na život v osmnáctém století.

Seriál má zatím pět řad, ale fanoušci už netrpělivě čekají na šestou, která se měla natáčet minulý rok, ovšem kvůli pandemii covid-19 bylo natáčení odloženo. Přestávka však konečně pominula a natáčení začalo. Šestá řada vzniká podle šesté knihy série Ledový dech (A Breath of Snow and Ashes) a odehrává se uprostřed americké revoluce v sedmdesátých letech osmnáctého století. Měla by mít 12 epizod. Zatím však stále neznáme datum premiéry. Přinášíme vám alespoň video z natáčení.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jitka

    Ještě že jsem nemusela čekat na titulky! Koukám na seriál už po druhé. Když se nepodařila natočit další řada, je potřeba začít od začátku. Jamie je prostě NEJ - s ním je den mnohem lepší. Kam musím jít a do které doby spadnout abych potkala Jamieho???