Jeden z nejúžasnějších seriálů na Netflixu, hodnotí diváci ve světě nové náboženské fantasy. Podle Čechů je to odpad

Foto: Victor Ortiz Aladro/Netflix

Je tady další kousek, který se objevil na Netflixu a má pořádně rozdílné hodnocení od diváků. Jedni ho milují a druzí nemohou vystát. Jde o fantasy drama Jodie, vyvolený (The Chosen One), natočené podle slavné trilogie grafických novel American Jesus, která nejprve vyšla pod názvem Chosen, od Petera Grosse a Marka Millara.

Jodiemu je dvanáct, žije v Mexiku a zničehonic zjistí, že dokáže věci, jaké uměl jenom Ježíš. Přijme tohle důležité poslání a naplní svůj osud? Je tady další kousek, který se objevil na Netflixu a má pořádně rozdílné hodnocení od diváků. Jedni ho milují a druzí nemohou vystát. Jde o fantasy drama Jodie, vyvolený (The Chosen One), natočené podle slavné trilogie grafických novel American Jesus, která nejprve vyšla pod názvem Chosen, od Petera Grosse a Marka Millara.

I když adaptace Millerových děl Netflixu zrovna moc nevycházejí, Millarworld je stále součástí světa tohoto streamovacího giganta… Po fiasku s nepovedenou úvodní řadou Jupiter’s Legacy fanoušci doufali, že se alespoň tentokrát dílo vydaří. Zatímco někteří jsou z tohoto nového seriálu nadšení, jiní jsou naprosto znechuceni.

DŘÍVE JSME PSALI: Po Jupiter’s Legacy se na Netflix řítí další adaptace z Millarworldu. Dvanáctiletý chlapec v ní bude čelit antikristu

Foto: Netflix

Jodie, vyvolený dorazil na Netflix 16. srpna a i když si v Česku během pár dní vysloužil umístění v TOP 10 nejsledovanějších seriálů, rozhodně u nás nepatří k těm nejoblíbenějším. Právě naopak. Češi a Slováci mu na ČSFD udělili opravdu nízké hodnocení, 31 %. Nejednou dostal místo hvězdiček rovnou nemilosrdný „odpad!“. „Dětský seriál nevalné kvality s otřesným příběhem,“ stojí například v jedné z recenzí.

Naopak diváci ve zbytku světa jsou zatím poměrně nadšení. Na globální hodnotící platformě Rotten Tomatoes si seriál vysloužil od kritiků 80% hodnocení a od publika 79 %. „Nádherně natočené a s hvězdným mladým obsazením, které vás okamžitě okouzlí a přesvědčí. Ovšem u nadpřirozených prvků chvíli trvá, než se vám dostanou pod kůži,“ uvádí ve své recenzi Sophie Butcher z magazínu Empire. „I když to začíná pomalu, trochu chaoticky, je to série plná šarmu, pár pěknými výkony a napínavým dějem,“ hodnotí také kladně James Delingpole z The Spectator.

Co se týče běžných diváků, někteří dokonce píší, že seriál prostě musíte vidět. „Je to upřímně jeden z nejúžasnějších seriálů, které kdy byly na Netflixu, uvádí jeden z hodnotících na Rotten Tomatoes a další píše: „Tohle je teď jeden z mých nejoblíbenějších pořadů. V šesti epizodách vytváří zcela nový svět a je velmi dobře udělaný. Trochu mě odradil celý ten náboženský a Ježíšův aspekt, ale věřte mi, že to náboženství v žádném případě nezesměšňuje a doufám, že bude druhá řada.“

Reakce českých a slovenských diváků oproti světovému publiku jsou celkem rozporuplné. Zatímco jedni jsou ze seriálu nadšení a chválí jeho děj i herecké výkony, druzí ho naprosto zatracují. Málokteré hodnocení je průměrné. Názory jsou tedy celkem rozporuplné a je jen na vás, na kterou stranu se po zhlédnutí přidáte. Celosvětově je Jodie, vyvolený v TOP 10 Netflixu průměrně zatím osmý.

PSALI JSME TAKÉ: V pokračování fantasy seriálu Sandman se představí nové postavy a možná nastane věčné utrpení

Zdroje: ČSFD, Rotten Tomatoes, Netflix, FlixPatrol, The Spectator, Empire

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jiří Šoustal

    Češi jsou odpad 🖕🤮🖕

  2. Jiří Šoustal

    Tvojí rodiče jsou sourozenci a ty seš krypl co měl být polknut tvojí bitch matkou 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🐮

  3. Jiří Šoustal

    Jakub Klec 🤮💩 Vykuř fotra z dědkem pod dekou kryple 🖕😡🖕

  4. Jiří Šoustal

    Češi jsou odpad !!!!

    1. Jakub Klec

      Tvoje máma je odpad !!!