Seriál z armádního prostředí je skrytým skvostem Netflixu, který většina diváků úplně přehlédla. Recenzenti jsou přitom nadšení

Foto: Seo Ji Hyung/Netflix © 2023

O korejském seriálu Dezertér (D.P.), který je daleko před svými západními protějšky, by se dalo říct, že je tím nejlepším, co na Netflixu za poslední týdny vyšlo. Po jeho první řadě, která nastavila laťku opravdu vysoko, vyšla druhá, která je neméně dobrá.

V pátek 28. července na Netflix dorazila druhá řada jihokorejského akčního krimi dramatu Dezertér, od které měli diváci velká očekávání. První série si totiž vysloužila naprosto skvělá hodnocení. Na Rotten Tomatos měla od profesionálních kritiků 100 % hodnocení a od publika pouze o 4 % méně, tedy 96 %. Špatně si nevedla ani u nás. Na ČSFD jí diváci udělili hodnocení 82 %.

„Absolutně se nedivím, že vzniká druhá série. D.P. je naprostá bomba ve svém žánru, která nenudí jedinou minutu svého promítání. Celý scénář snímku je na mistrovské úrovni a dobře promyšlený do jediného detailu,“ zaznělo tehdy v jedné z tamních recenzí.

Druhá řada nakonec rozhodně nezklamala. S první se dá srovnat a najdou se i tací, kterým se líbí o něco víc. Na Rotten Tomatoes má zatím pouze hodnocení publika a to pěkných 100 %. Na ČSFD přes víkend dostala 88 %.

Seriál, který natočil režisér Han Jun Hee, je poměrně realistický. Odehrává se v roce 2014 a tvůrci se inspirovali skutečnými případy šikany, brutality a sexuálního obtěžování na vojně. V Jižní Koreji je vojenská služba stále povinná a pro většinu mladých mužů to rozhodně není žádný med.  

Více jsme psali zde.

Zdroje: ČSFD, Rotten Tomatoes, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.