Ukázka z dalších dílů Zaklínače naznačuje Geraltův tragický osud. Je nadupaná akcí a připomíná Dunu

Michaela Pašková
Foto: Susie Allnutt/Netflix

Netflix konečně zveřejnil trailer k druhé části třetí řady fantasy hitu Zaklínač (The Witcher). Nadcházející tři díly budou zároveň závěrečnými epizodami s Henrym Cavillem v hlavní roli. Přestože byl seriál obnoven pro čtvrtou řadu, role kouzly obdařeného lovce příšer se v pokračování ujme hvězda Hunger Games, Liam Hemsworth.

Skutečný padouch seriálu Zaklínač byl odhalen na konci první části třetí řady. Celou dobu Vilgefortz tahal za nitky a rozséval neshody mezi nejmocnějšími stranami Kontinentu. Jelikož se tvůrci odklonili od předlohy, kterou je knižní série polského autora Andrzeje Sapkowského, není předem jasné, jak se v druhé části třetí řady změní dynamiky moci a co se stane s legendární Aretuzou. Možná dojde k úmrtí některých postav, nicméně Geralt, Yennefer a Ciri se pokusí za každou cenu zůstat pohromadě. Věrný bard Marigold jim samozřejmě bude dělat společnost.

Očekávaný trailer druhé části třetí řady zachycuje blížící se válku. Přestože sázky jsou vysoké, Geralt se především soustředí na ochranu Ciri. Svým podmanivým hlasem Ciri a Yennefer říká: „Přece se po tom všem nerozdělíme.“ Bohužel se tomu tak stane. Trailer napěchovaný akčními scénami skvěle vystihuje Marigold. „Ta válka je nic oproti tomu, co rozpoutá Geralt, aby našel svou dceru.“

Nejenom, že je v současné době seriál Zaklínač srovnáván s HBO hitem Hra o trůny, ale zřejmě bude po třetí řadě měřit své síly také s Dunou. Poušť z traileru až zarážejícím způsobem připomíná Arrakis.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tvůrci Zaklínače slibují velkolepý nástup nového Geralta. Anya Chalotra alias Yennefer nedá dopustit na Cavilla

První díl třetí řady měl premiéru 29. června a v ústech diváků zanechal trpkou pachuť. Ačkoliv kritici udělili první části na Rotten Tomatoes velmi slušných 85 %, diváci tak hodní nebyli. Jejich hodnocení se z původních špatných 44 % propadlo ještě na horších 24 %. I na Česko-Slovenské filmové databázi se hodnocení diváků kleslo, a to z původních 61 % na 58 %. Za těmito poklesy z části stojí nadcházející odchod Henryho Cavilla ze seriálu a skutečnost, že se tvůrci v druhé a třetí řadě odchýlili od původní předlohy.

PSALI JSME TAKÉ: Tvorba spin-offu Zaklínače je v plném proudu. O slovo se přihlásí zlodějský gang Potkanů a nelítostný zaklínač Brehen

Je zřejmé, že tyto dva problémy v závěrečných dílech třetí řady napraveny nebudou. Nicméně by se mohlo jednat o chytrý způsob, jak uspokojivě uzavřít dějovou linii Cavillova Geralta. Pokud se tvůrcům podaří dát mu čestným způsobem sbohem, mohla by se potencionálně na poslední chvíli třetí řada vykoupit a její hodnocení zvýšit. Rozhodně byl to pomohlo čtvrté řadě s Liamem Hemsworthem.

Otázkou je, jestli Geralt zůstane i nadále neutrální. Sice prohlásil, že neutralita nikomu žádné ocenění nepřinese, ale dokáže ho udržet naživu. Co udělá ve chvíli, kdy bude Ciri na prahu smrti více než kdykoliv předtím? Snad to zjistíme 27. července!


Zdroje: Tudum, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.