Princ Harry a Meghan točí nový seriál. Popisují ho jako mix Bridgertonových a Gangů z Birminghamu

Barbora Kučerová
Foto: princ Harry a Meghan/Netflix

Produkční společnosti, kterou založil princ Harry se svou manželkou Meghan Markle, se minulý rok moc nedařilo. Nyní se zdá, že se páru blýská na lepší časy. Plánují seriál na motivy románu britského spisovatele Charlese Dickense a zelenou dostal i nový sportovní dokument.

Společnost Archewell Productions, v jejímž čele stojí princ Harry a jeho manželka Meghan Markle, připravuje pro Netflix nový seriál s názvem Bad Manners. Půjde o první fiktivní věc produkovanou vévodou a vévodkyní ze Sussexu. Do nynějška totiž vytvořili pouze dokumentární film Rození lídři a kontroverzní dokument Harry & Meghan.

Scénář k Bad Manners je založen na postavě z románu Charlese Dickense Nadějné vyhlídky. Půjde o zcela původní příběh zaměřený na charakter slečny Havishamové a bude předcházet událostem v Nadějných vyhlídkách.

V románu je slečna Havishamová bohatou a výstřední ženou, kterou v den svatby opustil ženich. Chová tak zášť vůči mužům a spřádá plány, jak jim zlomit srdce. Archewell Productions uvádí, že si kladou za cíl přetvořit postavu „staré zahořklé panny“ v silnou ženu, jež žije v patriarchální společnosti. Projekt popisují jako kdyby se Bridgerton potkal s Gangy z Birminghamu.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední hřebíček do rakve, komentují diváci upoutávku k druhé půlce dokumentu Harry a Meghan

Spolupráce v ohrožení

Po zrušené spolupráci se Spotify, kde manželský pár publikoval svůj podcast, vyvstala otázka, zda nebude následovat i odloučení od Netflixu. V loňském roce jim bylo zamítnuto hned několik projektů, včetně animované pohádky o dvanáctileté dívence, jež se vydává na dobrodružnou cestu po stopách nejvýznamnějších žen v dějinách.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dechberoucí příběhy starověké egyptské civilizace: V dokumentu Netflixu archeologové odhalí tajemství stará více než 4 tisíce let

Podle portálu Seznam Zprávy měla dvojice problém vytvořit obsah přesahující jejich vlastní zkušenosti. Dokument Harry & Meghan ale přinesl velkou sledovanost, a tak to vypadá, že Netflix nemá v plánu spolupráci rozvázat.

V létě se očekává také vysílání dokumentu Heart of Invictus, jenž sleduje sportovce z řad armádních složek, kteří utrpěli vážná zranění, při cestě na Invictus Games v Haagu. Invictus Games je mezinárodní sportovní událost, která se koná od roku 2014 a jež založil právě princ Harry. Akce je určená pro raněné a nemocné vojáky ve službě i pro veterány.

Zdroje: What’s on Netflix, IMDb, Seznam Zprávy

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.