Dechberoucí příběhy starověké egyptské civilizace: V dokumentu Netflixu archeologové odhalí tajemství stará více než 4 tisíce let

Foto: Netflix

Napraví si Netflxi reputaci v Egyptě poté, co přišel se zpackanou Kleopatrou, za kterou ho chtěli Egypťané dokonce žalovat? Nyní přichází se čtyřdílným dokumentem Nepoznané (Unknown). V prvním díle Ztracené pyramidy (The Lost Pyramid) egyptští archeologové proniknou hluboko do historie. Při hledání pohřbené pyramidy odhalí hrobky a artefakty staré více než 4 tisíce let.

Egyptská historie je fascinující a zdánlivě nekonečná studnice tajemství a vyprávění, která se používá jako základ pro nespočet hollywoodských filmů, videoher či knih. Dokument, jehož cílem je odhalit tajemství starověkého Egypta a jeho archeologické poklady, vypráví o cestě dvou předních egyptských archeologů, kteří se vydali prozkoumat poušť Sakkára, oblast bohatou na starověké poklady.

Foto: Netflix

Uznávaný egyptský archeolog Zahi Hawass vede svůj tým k odhalení dávno ztracené pyramidy zapomenutého egyptského krále, zatímco generální tajemník Nejvyšší rady pro památky Mostafa Waziri a další tým se vydávají na odvážnou misi, aby našli nevyrabovanou hrobku ve starověké nekropoli.

V píscích Sakkáry dva nejslavnější egyptologové světa závodí se svými týmy s časem o to, kdo udělá největší objev. Film zavede diváky na místa, která pokrývají tajemství starověkého Egypta, kde leží cenné poklady, které čekají na znovuobjevení.

Na Netflixu od 3. července.

Zdroje: Netflix, Netflix Life, Egypt Today

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.