Napínavý thriller o mazání lidí aktuálně patří mezi nejsledovanější na Netflixu. Většina Čechů přitom ani neví, že existuje

Foto: Netflix

Ve středu 28. června na Netflix dorazil thajský dramatický thriller Mažu tě (Delete), kterému Češi příliš zatím nevěnovali pozornost, ačkoliv obsahuje i české titulky. V zahraničí však seriál na žebříčku sledovanosti okupuje velmi vysoké příčky.

Slavný spisovatel Aim a půvabná Lily spolu mají mimomanželský poměr a se svými partnery nejsou ani jeden šťastní. Jednoho dne se jim dostane do rukou telefon, pomocí kterého mohou ze života smazat kohokoliv chtějí.  Rozhodnou se tedy zbavit svých poloviček s vidinou nového společného života. Nic ale není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.

Osmidílný thajský seriál Mažu tě na Netflix dorazil 28. června a přes to, že v Česku si ho zatím nikdo moc nevšímá, v zahraničí sklízí celkem úspěch, co se sledovanosti týče. Podle severu FlixPatrol je aktuálně čtvrtým nejsledovanějším seriálem na Netflixu v globálním žebříčku sledovanosti. V TOP 10 se drží aktuálně v 53 zemích. Na první příčce je samozřejmě v Thajsku, odkud pochází.

Na ČSFD má seriál zatím pár jednotek hodnocení. Někteří uživatelé mu dali po čtyřech nebo třech hvězdách, ale našlo se i pár jedinců, kteří dali dvě nebo jen jednu. Z toho se zatím moc nedá vyčíst, zda se seriál hrstce diváků, která jej u nás viděla, zatím líbil, nebo naopak. 

Názor Netflixeru

Podle nás není seriál vůbec špatný, ačkoliv rozhodně zdaleka nepatří k tomu nejlepšímu, co může Netflix nabídnout. Šikovně zkoumá témata důvěry, zrady, odpuštění a vykoupení, přičemž často stírá hranice mezi dobrem a zlem. Jak se děj odvíjí, vrstvy života postav se odlupují a šokující odhalení ve linou na světlo. Propletené dějové linie udržují diváky v záběru a tak si většinou pustíte další díl, protože chcete vědět víc. Ačkoliv jde o celkem jednoduchý nápad, je natočen zajímavě a postavy jsou dobře ztvárněny.

Možná by byl seriál ale nakonec lepší jako drama, kde by se více prozkoumaly jednotlivé postavy a snažili bychom se porozumět jejich vztahům a myšlenkám. Když však celému procesu vložíte nadpřirozený nádech, věci se změní. Divák tedy může mít chvílemi pocit, že ho seriál tak trochu podvádí a nedává mu to, co slíbil. I tak jde rozhodně o to lepší, co aktuálně Netflix nabízí. Navíc se jako jeden z mála seriálů současnosti, v jehož středu zájmu jsou vztahy, obejde bez mnoha erotických scén.

Podle režiséra Parkpooma Wongpooma se seriál mixem několika různých žánrů. Nechybí v něm akce, dramatické prvky, napětí ani speciální efekty. „Napínavý a neobyčejný děj seriálu Mažu se točí kolem temných stránek lidské povahy, zejména když do hry vstoupí komplikované vztahy. Příběh zkoumá podnětnou otázku: Kdybychom mohli někoho skutečně nechat zmizet, udělali bychom to?“ sdělil pro Netflix.

Více si o seriálu můžete přečíst v našem předchozím článku.

Zdroje: Netflix, FlixPatrol, ČSFD, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.