5 šokujících úmrtí postav, které navždy změnily běh seriálů a diváci je tvůrcům dodnes neodpustili

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Některé seriály jsou venku teprve týdny, jiné celé roky. Přesto jsou některá úmrtí určitých postav tak šokující, že nezáleží na tom, kolik času uplynulo, diváci na ně nezapomněli. Důležité upozornění, článek může obsahovat spoilery.

Robb Stark – Hra o trůny (Game of Thrones)

I dnes můžete slyšet ozvěny křiku fanoušků nad nechvalně proslulým dílem Rudá svatba ze seriálu Hra o trůny. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších událostí tohoto seriálového hitu, při které zemřely desítky vedlejších, ale i hlavních postav. Poté, co byl Ned Stark popraven Joffreyem Baratheonem, jeho nejstarší syn Robb (Richard Madden) svolal prapory Severu a vydal se na Jih s úmyslem pomstít se. Netrvalo to dlouho a svými lidmi byl Robb prohlášen Králem Severu. Jak už to tak ovšem bývá, do cesty mu vstoupila láska, což zapříčilo i jeho brzkou smrt. Robb Star byl zabit tím nejzbabělejším způsobem, přičemž se v posledních chvílích dozvěděl, že Lannisterové posílají pozdravy.

Foto: Home Box Office (HBO)

Marissa Cooper – O.C. (The O.C.)

Smrt jedné ze čtyř hlavních postav navždy změnila a v podstatě úplně potopila seriál O.C. Kdyby scénáristé tehdy tušili, co smrt Marissy způsobí, určitě by se rozhodli jinak. V prvních dvou řadách seriálu hrál velkou roli vztah právě mezi Marissou (Mischa Barton) a Ryanem (Ben McKenzie). Protože herečka chtěla ze seriálu odejít, scénáristé se rozhodli její postavu zabít a otřást tak celým příběhem. Během toho, co Marissu vezl Ryan na letiště, vytlačil Kevin jejich auto do příkopu. Ryan utrpěl lehká zranění, ale Marissa mu zemřela v náručí. Diváci byli velmi naštvaní a svým bojkotováním čtvrté řady zapříčinili, že byl seriál nakonec ukončen.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Seriál, který televize zrušila, na Netflixu neskutečně zabodoval. Ten se tak těší z kruté ironie

Foto: Warner Bros. Television

Tokio – Papírový dům (Money Heist)

Šokující finále první části páté řady sebou přineslo smrt tak významné postavy, že diváci její poslední minuty sledovali s pusou dokořán. Během posledních chvil svého života Tokio (Úrsula Corberó) bránila tomu, aby se k Denverovi (Jaime Lorente) a Manile (Belén Cuesta) přiblížil Gandia (José Manuel Poga) se svou bandou vojáčků. V průběhu přestřelky schytala pár kulek a padla na zem, přičemž se k ní přiblížil Gandia. Jak Tokio žila, tak také zemřela. Zářivě se na svého nepřítele usmála a z granátů, které měla připevněné na hrudi, vytáhla závlačku.

Foto: Tamara Arranz Ramos / Netflix

Guinevere Beck – TY (YOU)

První řada psychologického thrilleru TY, jehož hlavní postavou je okouzlující vrah Joe Goldberg (Penn Badgley), se zaměřovala na jeho vztah se začínající spisovatelkou Guinevere Beck (Elizabeth Dean Lail). Zdánlivě nevinné setkání dvou milovníků knih se pro Beck proměnilo v noční můru. Joe začal být mladou ženou nesmírně posedlý a učinil veškerá opatření, aby se ujistil, že je středem jejího života. Bohužel toto ujištění vedlo až k její smrti.

PSALI JSME TAKÉ: Po Dahmerovi přicházejí další monstra. Tentokrát se Netflix zaměřil na jeden z nejznámějších kriminálních případů 20. let

Foto: Netflix

Glenn – Živí mrtví (The Walking Dead)

Stejně jako v případě seriálu O.C. smrt jedné z hlavních postav zapříčinila u zombie hitu Živí mrtví odchod milionů diváků. Glenn (Steven Yeun) byl důležitou postavou celého seriálu už od samého počátku. Byl věrným Rickovým (Andrew Lincoln) společníkem, a přestože se nacházel v neustálém ohrožení života, vypadalo to, že jeho skon jen tak nepřijde. Nicméně každý, kdo četl komiks, věděl, že Glenn stejně nakonec zemře. Jen se ne tak brzo. Právě Glennova smrt zapříčinila posun nejrůznějších postav a vyšvihla Negana do popředí. Do konce seriálu měl Glennovu smrt na talíři a mnoho diváků mu to dosud neodpustilo.

ČTĚTE TAKÉ: Dieta v podobě pojídání lidí: 5 nejlepších zombie seriálů, které najdete na Netflixu

Foto: Scott Garfield, Gene Page, Matthew Welch, Greg Nicotero, Bob Mahoney, Russell Kaye / Courtesy of AMC


Zdroj: HELLO!, SCREEN RANT, seriály Hra o trůny, O.C., Papírový dům, TY, Živí mrtví

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.