V poslední řadě seriálu Koruna budou rovnou čtyři královny Alžběty. Tvůrci tak chtějí vzdát hold zesnulé panovnici

Eva Lenská
Foto: Netflix

Fanoušci historického seriálu Koruna (The Crown) se už určitě nemohou dočkat poslední řady. Konečně uvidí prince Williama, Kate Middleton a samozřejmě i prince Harryho. Bez královny Alžběty by se to však neobešlo! Podle nových zpráv bude královen víc, než jsme očekávali. Dokonce přibude i jedna nová.

Tvůrci seriálu Koruna se údajně rozhodli vzdát v poslední řadě hold zesnulé královně Alžbětě II. Podle deníku The Sun, který se již několikrát trefil do černého, pokud jde o to, které herečky si panovnici zahrají, se producenti rozhodli, že v 6. řadě obsadí do určitých scén všechny tři herečky, které Alžbětu hrály: Claire Foy, Olivii Colman a Imeldu Staunton.

K obsazení by se ale měla připojit i zcela nová herečka. Tou je Viola Prettejohn, která bude hrát mladičkou Alžbětu v době, kdy byla ještě princeznou. Tedy za druhé světové války a ještě před korunovací v roce 1953. O Viole se toho mnoho neví, ale zahrála si například v seriálech Zaklínač a Viktoriánky.

ČTĚTE TAKÉ: Netflix prozradil, kdo si v 6. řadě Koruny zahraje prince Harryho. Velkou podobu ale nevidíme

Nápad dát dohromady všechny čtyři herečky se pravděpodobně v hlavě tvůrců zrodil v době úmrtí královny Alžběty II. loni v září. Nebylo to však jednoduché, protože Claire i Olivia se po natáčení Koruny věnovaly dalším projektům a mají velmi nabitý program.

Seriál Koruna si během uvedení 5 řad vydobyl řadu ocenění. Claire Foy i Olivia Colman za něj dostaly cenu Emmy a Imelda Staunton byla nominována na cenu BAFTA. Podle kritiků všechny herečky dovedně vystihly královnin smysl pro povinnost, její odvahu a obratnou diplomacii v roli hlavy státu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princ William a Kate Middleton v seriálu Koruna jako by těm skutečným z oka vypadli. Šesté řady se dočkáme ještě letos

Deník The Sun navíc exkluzivně odhalil, že tvůrci seriálu také zvažují, že natočí filmy, které by pokračovaly v příběhu rodiny Windsorů. Buď by se jednalo o prequely, které by se zabývaly královskou rodinou před nástupem královny Alžběty II. na trůn, nebo by přišla na řadu současnost a rozkol mezi Williamem a Harrym. Jen čas ukáže, jak to bude doopravdy a zda se tak stane.

Šestá a poslední série seriálu Koruna by měla mít premiéru koncem tohoto roku.

Zdroj: The Sun, Deadline, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.