TOP 5 jihokorejských zombie thrillerů na Netflixu pro milovníky tohoto krvavého žánru

Eva Lenská
Foto: Yang Hae-sung/Netflix

Kdo má rád zombíky, temné thrillery a všechny ty krvelačné potvory a monstra, může směle spoléhat na Jihokorejce, protože ti se v této tématice přímo vyžívají. My jsme na ně dali také a proto tu pro vás máme 5 tipů na jihokorejské filmy a seriály plné děsu, zombíků a krve. Můžete se už předem začít bát.

All of Us Are Dead

Na střední škole Hyosan vypukne epidemie podivného viru. Nakažení se rychle mění v zombie, které požírají lidi. Studenti střední školy tak musí bojovat o život a zároveň hledat cestu ven. Nam On Jo a Lee Cheong San jsou přátelé už od dětství. Nyní patří ke studentům uvězněným ve třídě a jsou spolu s ostatními spolužáky obklopeni masožravými zombíky. Mají tedy co dělat, aby přežili a nestali se svačinou krvelačných bestií. Korejská armáda mezitím usiluje o izolaci ohniska nákazy a hodlá ochránit zemi před rozšířením epidemie.

Hodnocení na ČSFD: 73 %

ČTĚTE TAKÉ: Král klonů: Vědec klonoval prasata a pak zkoušel klonovat lidi. Ženy násilím nutil k darování vajíček

#Žiju (#Alive)

Joon Woo je v době, kdy Soul ohrožuje zombie epidemie, odloučen od své rodiny a k přežití mu stačí jen miska rámenu, láhev vody a vlastní důvtip. Když mu tohle všechno dojde a zdá se, že je veškerá naděje fuč, zachrání ho Kim Yoo Bin, dívka, která také přežila. Společně vystoupí ze své komfortní zóny a setkají se svými sousedy. To ale neměli dělat! Jde totiž o ten typ sousedů, kteří vás raději sežerou, než aby vám půjčili chybějící prášek do pečiva. V okolí bytového komplexu už nejede internet ani elektřina. Mobil je taktéž úplně k ničemu. Takže zůstat naživu rozhodně nebude lehké.

Hodnocení na ČSFD: 61 %

Království zombie (Kingdom)

Zatímco většina zombie seriálů se odehrává v moderním světě, tento se vrací do minulosti, a to do období dynastie Joseon kolem roku 1600. Láká tedy na propracované kostýmy, dobovou atmosféru a skvělé akční scény. Děj se soustředí na korunního prince Lee Changa, jehož trůn je v ohrožení, jeho věrného osobního strážce Moo Younga a pomocnici lékaře Seo Bi, kteří se spojí, aby vyřešili záhadu nemoci, která se zlověstně šíří po celém království. Zatímco na pozadí vznikají politické intriky, postavy se snaží porozumět epidemii a zároveň se snaží uniknout hordám krvežíznivých zombie.

Hodnocení na ČSFD: 83 %

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Arnold českým divákům Netflixu vytřel zrak. Sérii o jeho životním příběhu dávají neskutečně vysoké hodnocení

Sladký domove! (Sweet Home)

Horový seriál Sladký domove! líčí příběh jednoho samotářského středoškoláka a jeho sousedů, kteří se za všech okolností snaží přežít a zůstat lidmi. Proč je to tak těžké? Neznámá choroba způsobuje, že se lidé mění na krvežíznivé zrůdy požírající lidské maso. Ačkoli jsme už zvyklí na covid-19, takovou zombie pandemii bychom určitě zažít nechtěli. Přesto je k něčemu užitečná, obyvatelé jednoho zchátralého bytového komplexu díky ní ukážou své světlé i temné stránky. 

Hodnocení na ČSFD: 68 %

Peklo (Hellbound)

Seriál Peklo se odehrává ve světě, kde každý zná svůj čas smrti. Zmatené lidstvo čelí děsivému nadpřirozenému jevu, tedy monstrózním bytostem, které se bez varování objevují na zemi a odnášejí lidi do pekla. Uprostřed tohoto chaosu, jedna fanatická náboženská skupina v čele s charismatickým Jung Jin Sooem hlásá, že jde o boží spravedlnost. To, co se děje, však není normální, proto jeden detektiv i producent vysílací stanice zoufale pátrají, co vlastně stojí za tímto podivným fenoménem. 

Hodnocení na ČSFD: 60 %

PSALI JSME: Muži jsou chovaní jako vzácní hřebci a nuceni oplodňovat ženy, které jim vládnou. Skandální anime na motivy populární mangy míří na Netflix

Zdroj: ČSFD, Tudum, Asianwiki, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.