5 skvělých seriálů na Netflixu pro milovníky politiky, tajných agentů a akčních scén

Eva Lenská
Foto: Dan Power/Netflix

Pokud jste fanoušky politických thrillerů a máte rádi akci, napětí a zajímavé hrdiny, přinášíme vám několik seriálových tipů podobného ražení jako je divácky oblíbený seriál Diplomatické vztahy. Ten je sice jen jeden, ale proč nerozšířit své obzory a nedát šanci podobným kouskům, které také najdete na Netflixu.

Noční agent (The Night Agent)

Řadový agent FBI Peter Sutherland pracuje v podzemí Bílého domu a hlídá telefon, který nikdy nezazvoní. Až do určité noci. Nečekaný telefonát ho dostane na rychlou a nebezpečnou cestu, jež nakonec vede až do Oválné pracovny. Aby zachránil národ, musí vzít pravidla do vlastních rukou a udělat správnou věc bez ohledu na to, že se mu život obrátil vzhůru nohama. Během pátrání po zrádci zároveň spolupracuje s generální ředitelkou Rose Larkin a chrání ji před lidmi, které doposud nazývala tetou a strýcem.

Hodnocení na ČSFD: 74 %

ČTĚTE TAKÉ: Silný dokument zabývající se vraždou novináře Kuciaka a jeho snoubenky je na Netflixu. Ukazuje, kam až sahají chapadla slovenské mafie

Snůška lží (The Lies Within)

Jo Tae Sik byl kdysi zapálený detektiv, ale nyní už chce žít jinak. Požádá proto o přeložení na policejní stanici do vsi, kde žije málo obyvatel. Na starost dostane případ zákonodárce Kim Seung Cheola, jenž sice zemřel při autonehodě, ale Jo Tae Sik tuší, že celá záležitost nebyla až tak jednoznačná. Nejmladší dcera zesnulého zákonodárce Kim Seo Hui zjistí, že její manžel zmizel. Vzala si ho proto, aby z toho měly prospěch obě rodiny, ale jejich vztah nebyl zrovna dokonalý. Nyní chce vědět, kdo stojí za vraždou jejího otce a kam se ztratil její muž. Spojí se proto s detektivem Tae Sikem a vstoupí do Národního shromáždění.

Hodnocení na ČSFD: 75 %

Prezident v pořadí (Designated Survivor)

Během Zprávy o stavu Unie dojde k velké explozi, při které umře prezident a všichni členové amerického kabinetu. Jediný přeživší je státní úředník Tom Kirkman, jenž míval až doposud na starosti místní rozvoj. Jako jediný vhodný kandidát se po útoku stane novým prezidentem Spojených států amerických a bojuje za to, aby se země a jeho rodina nerozpadly, zatímco bude kroužit v nebezpečně vysokých kruzích státní politiky. Zároveň povede vyšetřování, aby zjistil, kdo je zodpovědný za ničivý útok. Netuší ale, že útok byl pouze začátkem.

Hodnocení na ČSFD: 74 %

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bývalý detektiv v novém thrilleru otevře spis zdánlivě vyřešené vraždy, ale stopy ho vtáhnou do temného spiknutí

Bodyguard

Veterán z Afghánistánu David Budd, který pracuje pro policii jako osobní strážce během návštěv politiků, trpí silným posttraumatickým stresem. Poté, co se podílel na odvrácení teroristického útoku ve vlaku, je převelen k osobní ochrance ministryně vnitra Julii Montagueové. Navzdory své profesionalitě má ale problém chránit ženu, jež v parlamentu hlasovala pro válečné akce, která na vlastní kůži zažil. Ministryně se navíc snaží prosadit kontroverzní zákon o obraně proti terorismu a usiluje o křeslo premiérky, což z ní činí ideální terč nejen pro její odpůrce, ale i pro kolegy z parlamentu. Vedle svých oficiálních povinností navíc David odhaluje mnohem nebezpečnější hrozby přímo z řad bezpečnostních služeb a policie.

Hodnocení na ČSFD: 83 %

Vlastizrada (Treason)

Kariéra Adama Lawrence, jenž je vyškolený agent pro MI6, se vždycky zdála být pevně daná. Když ho však dostihne minulost v podobě ruské špionky Kary, s níž sdílí poněkud komplikovaný osud, je nucen začít vše zpochybňovat. Mezi Karou, Adamem a jeho ženou Maddy se vytvoří zvláštní vztah. Tři hrdinové se navzájem snaží odhalit tajemství toho druhého, orientovat se v politických a diplomatických vztazích a zároveň si udržet osobní život a své blízké.

Hodnocení na ČSFD: 62 %

PSALI JSME: Po Dahmerovi přicházejí další monstra. Tentokrát se Netflix zaměřil na jeden z nejznámějších kriminálních případů 20. let

Zdroje: ČSFD, Hello!, Netflix, IMDb, MyDramaList

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.