Bývalý detektiv v novém thrilleru otevře spis zdánlivě vyřešené vraždy, ale stopy ho vtáhnou do temného spiknutí

Eva Lenská
Foto: REAL Films / Netflix

Kdo má rád drsné krimi thrillery, může se těšit na další novinku od Neflixu. Tou je šestidílný německý seriál Spící pes (Schlafende Hunde, Sleeping Dog), který divákům slibuje spoustu napětí, krvavých stop i nebezpečných přestřelek. Hrdina v rámci vyšetřování vraždy zavítá i mezi bezdomovce. Ač mu jde o krk, hodlá otevřít Pandořinu skříňku a odhalit celou pravdu.

Bývalý policista Mike Atlas (Max Riemelt) a ambiciózní státní zástupkyně Jule Andergast (Luise von Finckh) otevřou uzavřený spis jedné zdánlivě vyřešené vraždy. Stopy je vtahují stále hlouběji do tajemného spiknutí, do něhož jsou zapleteni jak policisté, tak soudci. Jak velkou odpovědnost v tomto případě nesou úřady? A jak vražda souvisí s teroristickým útokem, který otřásl městem před osmnácti měsíci? Mike a Jule neváhají a hodlají nalézt pravdu za každou cenu. Musí však počítat i s hrozbou smrti.

ČTĚTE TAKÉ: Dva bývalí boxeři likvidují chamtivé lichváře pomocí pěstí: Nový akční thriller plný drsných bitek bude brzy na Netflixu

Seriál mají na svědomí tvůrci Noah Stollman a Oded Davidoff. Scénář, jehož autorem je Christoph Darnstädt, vychází z úspěšného izraelského krimi seriálu The Exchange Principle. O režii se postarali Stephan Lacant a Franziska Meletzky. Jde o druhou spolupráci mezi Netflixem a společností Real Film, která předtím produkovala oceňovaný seriál Neortodoxní.

Krimi seriál Spící pes bude na Netflixu dostupný 22. června.

Zdroj: What’s on Netflix, Netflixwoche, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.