Další zářez. Dahmer se stal nejlepším mezinárodním pořadem

Foto: Netflix

V neděli 14. května byly udělovány televizní ceny BAFTA (Filmová cena Britské akademie). Mezi oceněnými nechyběl ani seriál Netflixu. Cenu si odneslo krimi drama, které mělo premiéru v září loňského roku, Monstrum – Příběh Jeffreyho Dahmera.

Kontroverzní kriminální drama založené na skutečných událostech Monstrum – Příběh Jeffreyho Dahmera na BAFTA TV Awards získalo cenu za nejlepší mezinárodní pořad. Hit Netflixu porazil těžké soupeře, jakými byli Wednesday, Bílý Lotos, Pačinko, Medvěd a Oussekine.

Kontroverzní seriál Ryana Murphyho v hlavní roli s Evanem Petersem vypráví o životě sériového vraha a o tom, jak se stal notoricky známým. Seriál ukazuje případy, kdy byl Dahmer téměř zadržen až do jeho konečného odsouzení a smrti. Také ukazuje, jak policejní neschopnost a apatie přispěly k umožnění jeho šílených nechutných zločinů.

ČTĚTE TAKÉ: Nejlepší španělský film v historii Netflixu bude mít pokračování. Dystopický psycho horor je nechutným odrazem lidské společnosti

Cena BAFTA TV je zatím poslední, jakou seriál obdržel. Za roli sériového vraha získal Evan Peters svůj první Zlatý glóbus, zatímco samotná show a herci Niecy Nash a Richard Jenkins získali nominace. Nash za svou roli vyhrála cenu Critics’ Choice TV Award spolu s cenou NAACP Image Award. Peters za své herecké výkony pak získal další výhry na Satellite Awards a Critics’ Choice Super Awards. Letos může seriál získat ještě ceny na Primetime Emmy.

TAKÉ JSME PSALI: Nejlepší drama za poslední roky, hodnotí diváci nový japonský seriál Netflixu. Většina Čechů ho zatím úplně ignoruje

Zdroje: Netflix, Movie Web

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.