Emily v Paříži v ohrožení: Čtvrtá řada oblíbeného seriálu nejspíš letos nedorazí

Michaela Pašková
Foto: Stephanie Branchu/Netflix

Čtvrtá řada hitu Emily v Paříži (Emily in Paris) se měla začít natáčet ještě letos. Nicméně vzhledem k probíhající stávce scénáristů se Lily Collins jako Emily do Paříže jen tak nevrátí. Tradiční vánoční premiéra další řady se tedy nestihne.

Stávka amerických scénáristů, kteří se s producenty nedohodli na zlepšení finančních podmínek, zřejmě jen tak neskončí. Mezi nový seriál, který stávka postihla, se aktuálně řadí Emily v Paříži. V seriálu, který pochází z rukou Darrena Stara, tvůrce Sexu ve městě, vystupuje Lily Collins coby Emily, Američanka, která ohromuje svým pestrým šatníkem, zatímco vesele žongluje mezi pracovně hektickým a milostným životem v Paříži.

Třetí řada, která byla uvedena koncem loňském roku, se pyšnila queer zápletkou, milostným trojúhelníkem a překvapením v podobě těhotenství. Během šesti dnů po uvedení získala 117,6 milionu zhlédnutých hodin a umístila se v TOP 10 hned v 93 zemích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Recenze: Třetí řada Emily v Paříži je kýčovitější, zábavnější a konec vám pořádně pocuchá nervy

V pořadí už čtvrtá řada seriálu se měla původně začít natáčet koncem léta nebo začátkem podzimu. Protože Sdružení amerických scénáristů (WGA) za spravedlivé odměny bojuje už šestým týdnem, je prozatím v nedohlednu. Nicméně streamovací gigant má v úmyslu zůstat u podzimního zahájení natáčení. Pokud se však stávka potáhne ještě déle, bude muset Netflix od svého plánu upustit.

TAKÉ JSME PSALI: Oblíbený španělský Sex ve městě se na Netflix vrací se 3. řadou. Lepší než nějaká Emily v Paříži, zaznívá od divaček

Dokud Aliance filmových a televizních producentů neodsouhlasí podmínky WGA, tužky scénáristů zůstávají dole a je jim zakázáno psát. Probíhající stávka už začala ovlivňovat prostředí nabízených titulů, kde začaly převládat neskriptové projekty.

Kromě čtvrté řady Emily v Paříži se k dlouhému seznamu projektů, které byly ovlivněny stávkou, řadí šestá řada animovaného seriálu Big Mouth, pátá řada Stranger Things a šestá řada Cobra Kai. Vzhledem k tomu, že natáčení spousty seriálů bylo dokončeno s předstihem, ještě nějakou chvilku potrvá, než Netflix naplno pocítí dopady stávky scénáristů. Nicméně výčet populárních seriálů se začíná rychle zvětšovat a diváci z toho zrovna nadšení nejsou.

PSALI JSME TAKÉ: Mezi seriály, které budou mít zpoždění kvůli stávce amerických scénáristů, je i několik velkých hitů včetně Stranger Things


Zdroje: SCREEN RANT, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.