Recenze: Třetí řada Emily v Paříži je kýčovitější, zábavnější a konec vám pořádně pocuchá nervy

Foto: Stéphanie Branchu/Netflix © 2022

Po humbuku kolem první řady v roce 2020 a následném neméně úspěšném pokračování řady druhé o rok později, jsme se dočkali i třetího pokračování Emily v Paříži (Emily in Paris).

V seriálu si opět zahrála Lily Collins, ztvárnila Američanku, která si užívá romantického a pracovně hektického života v Paříži. Třetí série se zaměřuje na její profesní život, růst, nové příležitosti a také důležitá životní rozhodnutí.

Na konci druhé série Emily upevňuje svůj vztah s fešákem Alfiem, který se má ale brzy vracet do Londýna. A také kývne na nabídku přidat se k Sylvii na její cestu při budování nové marketingové společnosti.

Hned na začátku třetí série přichází drama, kdy je Emily postavena před několik těžkých rozhodnutí. Kývla sice na nabídku pracovat v nové firmě Sylvie, ale také je stále zaměstnaná v Savoir. Její zapálenost do práce jí navíc komplikuje vztah.

A komplikovaný je i její vztah se Sylvií, opět jako na houpačce. Naštěstí si Emily dokáže vždycky nějak poradit a má kolem sebe spoustu lidí, kteří ji nenechají na holičkách. Ačkoliv to občas zaskřípe.

Foto: Marie Etchegoyen/Netflix © 2022

Třetí série se ještě o něco více než druhá zaměří i na vztahy dalších postav. Ať už jde o Gabriela, Camille, Sylvii nebo Mindy. Poslední dvě jmenované na obrazovce dostanou zase o něco více času. Sylvie opět ukáže, že i jako žena ve středních letech si dokáže skvěle užívat. A objeví se i noví nápadníci, kteří pořádně zamíchají kartami. Čími, to vám samozřejmě nebudeme prozrazovat!

Když už se zdá, že jsou vztahy stabilní, Emily zažívá nádherné chvíle s Alfiem a vypadá to, že k sobě dokonale pasují, samozřejmě se zase něco musí zvrtnout. Emily i Gabriel se opět nevyhnou několika společným okamžikům, kdy to mezi nimi zajiskří.

Většina epizod se však zaměřuje na problémy ve vztazích jiných postav, než Emily. Ta má plné ruce práce se svými klienty, vymýšlením skvělých reklamních kampaní nebo nefunkčním výtahem.

Všechny postavy se od minula vyvinuly dobrým směrem a Emily leze na nervy méně, než v přechozích řadách. Dokonce už to vypadá, že ví, co chce, a jde si za svým. Lily Collins je ve své roli opět neodolatelná a dokáže udržet zájem diváka. Sledovat ji je opravdu zábavné.

Foto: Netflix

Chybí napínavé okamžiky na konci každé epizody, které by diváka nutily si okamžitě pustit další. Tu si ale stejně vždycky pustíme, protože Emily v Paříži je zkrátka zábavná a příjemná a protože už stejně chceme vidět, jak se co vyvrbí. Největší drama nastává v úplně posledních deseti minutách. A jestli nás konec jedné epizody příliš nenavnadil na další, konec celé série nás rozhodně na další navnadí.

Kostýmní návrhářky Patricia Field a Marylin Fitoussithe ve druhé sezóně posunuly styl na další úroveň a je zřejmé, že se neuvěřitelně vyřádily. Emily i další postavy obléknou spousty outfitů tak extravagantních, že nám z některých bude doslova zrak přecházet, hlavně co se barevnosti týče. V první polovině této řady rozhodně mohly ubrat. Jak loňská sezóna připomínala přehlídku na červeném koberci ve francouzském hlavním městě, první část té letošní připomíná spíše trochu maškarní. Ve druhé půlce však už bylo oblečení úměrnější a z velké části velmi šik.

Člověk si celou dobu musí klást otázky, kde pořád mladá žena z malého sdíleného bytu, bere peníze na neustále nové oblečení, které nikdy nevezme dvakrát, a to dokonce i když je momentálně bez práce. Ale konec konců Emily v Paříži necílí na zobrazení života v jeho skutečné podobě.

Třetí série je opět pastvou pro oči. Nádherné město, kavárny u silnice, zelené parky, zábavný noční život a nejrůznější pařížské atrakce. Škoda jen, že nemůžeme ochutnat některé pochoutky, které se servírují v Gabrielově restauraci. Byla by potom totiž i pastvou pro chuťové pohárky! A ani tentokrát nebude chybět výlet mimo Paříž, na skok zavítáme do Provance.

Samozřejmě nechybí ani spousta klišé a přehnaných scén, na co jsme už ale celkem zvyklí. I když má třetí série možná pár nedostatků a je o něco méně napínavá a o něco více předvídatelná než první dvě, stále si dokáže získat srdce mnoha diváků… a hlavně divaček. Navíc ji doplňuje perfektní hudba, kterou si jistě mnozí rádi zařadí do svých playlistů, a také pár opravdu vtipných scének.

Foto: Netflix

Pokud patříte k těm, kteří mají rádi pohodové holčičí seriály s realitou trochu přitaženou za vlasy, pak je Emily v Paříži tím pravým, co si pustit před nebo mezi svátky pro zlepšení nálady. Za veledílo se tenhle seriál nikdy nepovažoval. Nabízí ale přesně to, co slibuje.

Emily v Paříži je romantická komedie s kapkou dramatu od tvůrce Sexu ve městě Darrena Stara. Třetí série je právě teď dostupná na Netflixu.

Zdroj: Autorská recenze

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.