Nový akční thriller inspirovaný skutečnými událostmi slibuje strhující bitvu s italskou mafií. Netflix vydal pořádně drsný trailer

Michaela Pašková
Foto: Paulo Goulart / Netflix

Milovníkům napínavé podívané udělá Netflix v květnu obrovskou radost. Uživatelům nabídne vzrušující akční thriller z Portugalska Vítr do plachet (Turn of the Tide / Rabo de Peixe), jehož tvůrci se inspirovali skutečnými událostmi.

K očekávaným kouskům, jako jsou japonské sportovní drama Žák sumo a turecký seriál Šikovný krejčí, se koncem měsíce přidá také akční thriller Vítr do plachet. Vzhledem k tomu, že se ve filmu bude všechno točit okolo tuny kokainu, diváky zřejmě nepřekvapí, že cestu hlavním hrdinům zkříží naštvaná italská mafie. Nebude si dělat vrásky ani z portugalské policie a všem pořádně zatopí pod kotlem.

V napínavém traileru mohou diváci zjistit, že hlavouni italské mafie měli nejspíš slabší chvilku a nenapadlo je nic jiného, než tunu kokainu nalodit na plachetnici a pokusit se s ní přeplout Atlantský oceán. Protože se jim plán nevydaří, dostává se tento poklad na pobřeží malé vesnice, kde jej nachází Eduardo se svými přáteli. Právě v tento moment se partičce přátel obrací život naruby, protože jednoduše nedokážou odolat lákadlu 60 tisíc eur za kilo kokainu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 nejočekávanějších filmů Netflixu pro tento rok: Je mezi nimi válečné drama i jeden pořádný úlet

„V malé azorské vesnici Rabo de Peixe se nic neděje, dokud se na pobřeží nevyplaví tuna kokainu, která zcela změní životy místních obyvatel. Eduardo, mladý rybář, a jeho nejlepší přátelé spustí improvizovaný obchod s tím, co připlouvá z Atlantského oceánu. Tuna kokainu však nezůstane bez povšimnutí a naši hrdinové tak budou muset čelit majitelům této drogy, policii a sérii nepředvídatelných postav v nebezpečném dobrodružství, ze kterého není návratu,“ zní oficiální synopse seriálu.

Za jeho natočením stojí Augusto Fraga, který se společně s Patríciou Sequeira podílel i na režii. V hlavních rolích se představí José Condessa, Helena Caldeira, Rodrgio Tomás a André Leitão.

Sedm epizod thrilleru Vítr do plachet bude na Netflixu dostupných od 26. května.


Zdroje: Netflix, What´s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.