Netflix v květnu ovládne příběh delikventa, který se stane zápasníkem sumo

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V květnu vtrhne na Netflix osmidílný seriál Žák sumo (Sanctuary), který je zasazen do drsného světa zápasníků japonského národního sportu. Nepůjde však o příběh pro slabší povahy, protože tvůrci slibují strhující zápasy a napínavou podívanou.

Sumo je sport spjatý s mnoha tradicemi, pravidly a symboly, ale především s pevně danými obřady. Pro streamovací platformu natočila společnost Slowtide seriál Žák sumo, který má všechny předpoklady pro to, aby se po premiéře umístil na předních příčkách sledovanosti.

Režii seriálu Žák sumo si vzal na starosti Kan Eguchi, který je znám vytvářením světů pevně odrážejících realitu. Stojí například za filmem Bajka: Zabiják, co nezabíjí. Pod scénářem je podepsán Tomoki Kanazawa, který je mimo jiné autorem seriálového thrilleru Hanzawa Naoki, jež si na ČSFD vysloužil v hodnocení krásných 81 %. Tito dva umělci jsou zárukou toho, že nebývale energický příběh zachycující ambice, bojového ducha, zápasy, odhodlání a radost zápasníků sumo, stejně jako krásu tohoto sportu, bude stát za zhlédnutí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V novém akčním thrilleru nakope trojice žen zadek zložineckému syndikátu. Netflix sibuje, že diváky přiková k sedačkám

Protože cílem tvůrců je prolomit tabu a ukázat ctižádostivost a bojového ducha zápasníků sumo, natáčení předcházela poctivá příprava. Všichni herci, kteří se ujali rolí zápasníků, absolvovali zhruba roční intenzivní fyzický trénink pod vedením trenéra a odborníků, včetně odborníků na výživu olympijských sportovců. Herci samotné sumo poctivě trénovali přes šest měsíců.

O čem bude Žák sumo?

Mladistvý delikvent Saruzakura (Wataru Ichinose) využívá své impozantní postavy a nadání pro bojová umění, aby se stal učněm zápasníků sumo. Není však žádným milovníkem tohoto tradičního sportu, jde mu pouze o peníze. Ví, že drsné podsvětí profesionálních zápasů sumo je plné mladých mužů, kteří touží po penězích, ženách, slávě a moci, a on jednoduše není výjimkou. Jeho mistr (Pierre Taki) v něm však vidí potencionál a vychovává ho v naději, že si konečně uvědomí krásu tradičního sportu. Saruzakura se ale kvůli svému nedostatku strachu chová po celou dobu dost hrubě, což jemu i mistrovi způsobuje problémy.

Osm epizod seriálu Žák sumo bude na Netflixu přístupných v původním znění s českými titulky už od 4. května.

PSALI JSME: TOP 5 dokumentů o sportovních superhvězdách. Mcgregorův vzestup z malého bytu či divoká poslední sezóna Michaela Jordana


Zdroje: Netflix, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.