Aktuálně nejsledovanější seriál Netflixu v Česku skoro všichni přehlédli. Velké hity přitom strčil do kapsy

Foto: Graphyoda/Netflix

Během března Netflix vydal řadu novinek, mezi nimi i velice očekávané kousky, například druhou polovinu 4. řady YOU nebo španělský krimi seriál Až do nebes. Žebříček sledovanosti na Netflixu však vede úplně jiný seriál, který přitom Češi úplně přehlížejí.

Statistiky Netflixu za měsíc březen ukazují na vrcholu žebříčku nejsledovanějších neanglických seriálů jihokorejský thriller Sláva (The Glory), který se v Česku dostal maximálně na deváté místo, odkud zase rychle zmizel. Přitom ho Netflix nabízí kromě českých titulků dokonce i s dabingem.

Netflix vydal 10. března už jeho druhou část. Dobře si vedla i první, která se také dostala do TOP 10 nejsledovanějších pořadů na Netflixu. Po vydání zbytku dílů však sledovanost ještě vzrostla. Nejlépe si seriál vede v Jižní Americe, Africe a Asii.

ČTĚTE TAKÉ: Akční masakr ve stylu Johna Wicka byste na Netflixu neměli přehlédnout. Parádní souboje jsou třešničkou na dortu

Podle serveru FixPatrol, který ukazuje data oblíbenosti z různých streamovacích platforem, předběhla Sláva v březnu dokonce seriály jako YOU, Sex/Život, Outer Banks, Světlo a stíny nebo Nočního agenta.

Aktuálně se seriál řadí v celkových tabulkách Netflixu na šestou pozici neanglicky mluvených titulů Netflixu za třetí část Papírového domu. Tituly se v tomto žebříčku řadí podle počtu zhlédnutí za prvních 28 dní od vydání.

TAKÉ JSME PSALI: 5 nových filmů a seriálů, které si můžete pustit na Netflixu. Od bláznivé komedie po mrazivý akční thriller

O čem je Sláva

Moon Dong Eun (Song Hye Kyo) už na střední škole snila o tom, že se stane architektkou. Její sen však vzal za své kvůli kruté šikaně, kterou si musela projít. Její trýznitelé neznali slitování, a proto musela školu opustit. Na minulost však nezapomněla a trpělivě čekala, až přijde ten správný čas na pomstu. Rozhodla se, že potrestá nejen ty, co ji mučili, ale i ty, kteří přihlíželi, a nezakročili.

Scénář k seriálu napsala jedna z nejpopulárnějších jihokorejských scenáristek Kim Eun Sook. Místo romantiky tentokrát vsadila na brutalitu, dramatičnost, zlo a pomstu. Hlavní hrdinka nehledá prince, ale kata. Touží po kruté a nemilosrdné pomstě.

Hodnocení

I když seriál v Česku mnoho diváků doslova přehlédlo, ti, kteří si k němu našli cestu, ho hodnotí velmi kladně. Na ČSFD si vysloužil pěkných 77 %. „Velmi slušně vystavěný příběh. U některých scén se člověku svírá hrdlo. Šikana na školách se šíří po světě jako virus a přesně tak polarizuje společnost. Velmi dobré herecké výkony, ať už u mladých herců v roli středoškoláků nebo u jejich dospělých verzí,“ zaznívá v jedné z recenzí.

ČTĚTE TAKÉ: 5 nejlepších jihokorejských seriálů na Netflixu z roku 2022

Zdroje: FixPatrol, Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jana Plaskurová

    Já seriál sledovala.. za mě teda patří mezi moje favority..určitě se k němu vrátím... Nevím,ale nějak jsem vposlední době ujetá na východoasijské seriály...