Akční masakr ve stylu Johna Wicka byste na Netflixu neměli přehlédnout. Parádní souboje jsou třešničkou na dortu

Foto: No Ju-han/Netflix © 2023

Poslední březnový den na Netflix dorazil akční thriller Pok-sun nesmí přežít (Kill Boksoon), který se svým stylem hodně podobá populárním kouskům jako jsou Kill Bill nebo John Wick. Pro nájemnou vražedkyni je mnohem snazší někoho odprásknout, než vychovávat vlastní dceru.

Pok-sun, kterou si zde zahrála herečka Jeon Do Yeon, je svobodná matka dospívající dcery, která žije tajný život jako drsná nájemná vražedkyně se stoprocentní úspěšností. Koho má zabít, toho prostě bez zábran sejme. Její okolí by nikdy nenapadlo, čím se ve skutečnosti živí. Všem totiž tvrdí, že pracuje pro jednu společnost, která plánuje různé akce. Že jsou to vraždy, to už je vedlejší.

Ve skutečnosti pracuje pro společnost M.K Ent, kterou vede Cha Min Kyo (Sol Kyung Gu), který ji vycvičil k zabíjení. Oba k sobě chovají vzájemný respekt, nicméně Pok-sun ví, že její učitel je nebezpečný člověk, který ji může kdykoliv snadno připravit o všechno. A k tomu také málem dojde! Těsně před prodloužením smlouvy, bude loajalita hrdinky podrobena zkoušce a Pok-sun bude muset bojovat o svůj krk.

Akční trhák Pok-sun nesmí přežít se sice zatím v Česku nedostal do TOP 10 nejsledovanějších, ale rozhodně byste ho neměli přehlédnout, pokud jste fanoušky akčních thrillerů plných bojových scén. Na ČSFD si korejský snímek získal zatím 61 %. „Byť je akce velice solidní a nápaditá i hravá (minimálně dvě pasáže jsou povinností pro fanoušky choreografie), tak to ve druhé polovině táhne právě dramatická složka,“ píše jeden z recenzentů a další dodává: „Akční masakr ve stylu Johna Wicka řízlý sociálním dramatem a funguje to výborně.“

Na hodnotící platformě Rotten Tomatoes si film vede ještě lépe. S 86 % od kritiků a 77 % od publika má pro začátek rozhodně skvěle našlápnuto. I zde je film ve velkém přirovnáván k Johnu Wickovi a jsou ve velkém vyzdvihovány akční bojové choreografie. „Byun Sung-hyun vytvořil film, který působí povědomě, a přesto dokáže vzrušit svými perfektními choreografickými a dobře natočenými akčními sekvencemi,“ říká jedna  z recenzí. Kromě toho jsou chváleny i úhly kamer.

Zdroje: ČSFD, Rotten Tomatoes, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Dušan Rezbárik

    Ahoj, viděl jsem a bavil jsem se. Jeon Do Yeon, její zcela netradiční role po tom, co jsem s ní viděl "Rychlokurz romantiky". Za mě opět film z Korejské produkce a nezklamal.

    1. Marta Kratochvílová

      naprostý souhlas :) příjemné překvapení