5 nejlepších jihokorejských seriálů na Netflixu z roku 2022

Eva Lenská
Foto: Graphyoda/Netflix

Netflix na jihokorejských seriálech nešetří a po úspěchu Hry na oliheň jich přidává stále více. Také loni jich dost přibylo, tudíž je na čase vybrat topku těch nejlepších, které byste určitě měli vidět.

Sláva (The Glory)

Moon Dong Eun už na střední škole snila o tom, že se stane architektkou. Její sen však vzal za své kvůli kruté šikaně, kterou si musela projít. Její trýznitelé neznali slitování, a proto musela školu opustit. Na minulost však nezapomněla. Trpělivě čekala, až přijde správný čas na pomstu. Rozhodla se, že potrestá nejen ty, kdo ji mučili, ale i ty, kteří přihlíželi, a nic neudělali. První série čítající 8 epizod byla velmi úspěšná a tvůrci slíbili, že se vrátí s pokračováním. Druhé série se dočkáme letos v březnu.

Pod královniným deštníkem (Under The Queen’s Umbrella)

Královna Hwa Ryeong by měla působit ladně a důstojně, ale její synové jsou neposední a divocí, tak hledá způsoby, jak je zkrotit. Není divu, že si při tom občas trochu zanadává a spíš než ušlechtilá bývá pichlavá a přecitlivělá. Každý den jejího života je plný zkoušek, ale ona je všechny snáší, a to hlavně kvůli svým dětem. Všichni královští synové nemohou usednout na trůn, ale když korunní princ onemocní, hledá se nástupce. Královna se musí usilovně snažit, aby ti její uličníci, kteří zaostávají i v učení, předběhli nadanější syny konkubín. Potýká se tedy s intrikami, nenávistí a soupeřením. Velkou překážkou představuje i nepřízeň královny vdovy, která její syny nesnáší.

Výjimečná právnička U Jong-u (Extraordinary Attorney Woo)

Sedmadvacetiletá U Jong-u díky svému vysokému IQ 164, působivé paměti a kreativnímu způsobu myšlení vystudovala Soulskou národní univerzitu. Ačkoli trpí Aspergerovým syndromem, má svoje rituály a postrádá určité sociální dovednosti i empatii, je odhodlaná být vynikající právničkou, tudíž se nebojí žádné výzvy jak v zaměstnání, tak v životě. Když nastoupí do velké právnické firmy, musí se potýkat s předsudky a iracionalitou vůči své osobě. V soudní síni však válí a postupně všem ukazuje, že je nejchytřejší právničkou s poruchou autistického spektra v Jižní Koreji.

Moje poznámky z osvobození (My Liberation Notes)

Sourozenci Chang Hee, Mi Jeong a Gi Jeong svádí bezútěšnost svého života na různé situace a okolnosti. Místo toho, aby žili v Soulu jako jejich kolegové, bydlí na venkově u svých rodičů. To znamená, že své večery podřizují poslednímu spoji metra a víkendy tráví prací na malé rodinné farmě. Všichni tři hledají únik. Pro nejmladší Mi Jeong má tento únik podobu tajemného pomocníka na farmě pana Ku, alkoholika s pohnutou minulostí. Láska však nezbavuje dluhů ani nejistoty. Přesto jsou všichni tři sourozenci na konci jiní, než na začátku, neboť příběh jim dává možnost růstu.

Narkosvětci (Narco-Saints)

Pokud se vám líbil seriál Narcos o legendárním drogovém baronovi Pablu Escobarovi, zkuste dát šanci Narkosvětcům. Zcela obyčejný podnikatel Kang In Gu by si v daleké Jižní Americe rád vydělal pořádný balík, jenže se zaplete do tajné operace NIS. Nakonec dostane za úkol dopadnout korejského drogového bosse Jeon Yo Hwana, který působí v Surinamu. Naštěstí na to není sám. Drogovému baronovi je v patách také neohrožený agent Choi Chang Ho. Jeon Yo Hwan je mazaný a má dva prohnané parťáky. Jeho pravou rukou je Ki Tae, jenž se stará o všechny jeho špinavé obchody, a jeho mozkem je prohnilý právník David Park.

Zdroj: Netflix, ČSFD, autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.