Zkraťte si čekání na nový Sex ve městě. V pohodovém seriálu Julie Delpy řeší ženy středního věku kariéru i vztahy

Foto: Netflix

Začátkem září vydal Netflix seriál o čtyřech kamarádkách s názvem On The Verge (S nervama v koncích). Úspěšná kuchařka, starostlivá matka, bohatá dědička a věčná uchazečka o práci řeší v Los Angeles před nástupem pandemie lásku, kariéru a jiné starosti, které přináší krize středního věku.

S nervama v koncích je dvanáctidílný zábavný seriál vytvořený Julie Delpy, která si zahrála jednu z hlavních rolí.  Odehrává se dva měsíce před vypuknutím pandemie covid-19 a sleduje čtyři kamarádky (Justine, Anne, Ell a Yasmin) žijící v Los Angeles. Všechny jsou ve středním věku a řeší nejrůznější problémy týkající se vztahů, kariéry nebo třeba dětí. Další hlavní postavy si zahrály Elisabeth Shue, Alexia Landeau a Sarah Jones.

Jde o odlehčenou komedii se skvělými hereckými výkony. Třicetiminutové epizody utečou jako voda. Na diváky, nebo v tomto případě ve většině spíše divačky, nečekají žádné velké zvraty, žádný velký konflikt, ani cliffhangers (konec v nejnapínavějším momentu; pozn. redakce) přerušující každou epizodu k nalákání na sledování další. Seriál si zkrátka pluje svým vlastním tempem a je jen na vás, kterou postavu si oblíbíte a bude vás zajímat, jak to s ní nakonec dopadne.

Seriál nabízí jiný pohled na ženy středního věku, než jaký ukazují například Zoufalé manželky. Sleduje životy čtyř žen a nepříjemné a někdy absurdní situace, v nichž se ocitají. Jde o příjemnou oddechovku typu Sex ve městě nebo Valeria, kterou si můžete pustit třeba u jídla. Jednotlivé díly na to mají rozhodně ideální stopáž.

Na Netflixu je seriál dostupný od 7. září 2021.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.