Nové historické špionážní drama ukazuje plán na infiltraci tajné nacistické sítě. Na Netflixu je i s českým dabingem

Eva Lenská
Foto: DeAPlaneta/Netflix

Netflix přináší španělský špionážní seriál Pacienti doktora Garcíi (Los pacientes del doctor García) natočený podle úspěšného románu oceňované spisovatelky Almudeny Grandes. Zahrají si v něm Javier Rey známý ze seriálu Holky ze zadních lavic nebo Tamar Novas z Bince, který po tobě zůstává.

Po Francově vítězství žije doktor Guillermo García Medina (Javier Rey) v Madridu pod falešnou identitou. Dokumenty, které ho zachránily před popravou, mu daroval jeho nejlepší přítel a republikánský diplomat Manuel Arroyo Benítez (Tamar Novas), jemuž v roce 1937 zachránil život. Doktor García myslí, že už ho nikdy neuvidí, ale v září 1946 se Manuel vrací z exilu s tajným a nebezpečným posláním. Má v úmyslu infiltrovat tajnou síť vedenou německo-španělskou nacistkou Clarou Stauffer (Eva Llorach), která pomáhá válečným zločincům uprchnout do Latinské Ameriky.

ČTĚTE TAKÉ: Válečný příběh ověnčený Pulitzerovou cenou míří na Netflix. První upoutávka je vytvořena naprosto jedinečným způsobem

Manuel chce svůj plán uspíšit, a tak se vydává za bývalého profesionálního boxera Adriána Gallarda Ortegu. Jenže po tom jdou spojenci, protože narukoval k Modré divizi a paktoval se s esesáky. Mezitím se skutečný Adrián (Jon Olivares) protlouká v Německu a netuší, že se za něj někdo vydává, aby mohl prchnout do Argentiny. Když se pak vrátí do Madridu, vystaví celou misi i životy infiltrátorů velkému nebezpečí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nový film z období 2. světové války, který se natáčel v Česku, bude plný brutálních scén, ukazuje trailer

Kromě všemožných nástrah, intrik a mužných hrdinů nebude v pořadu chybět ani romantika a půvabné herečky jako Verónica Echegui, Claudia Traisac a Stephanie Cayo. Seriál natočil režisér Joan Noguera podle scénáře José Luise Martína a natáčení probíhalo v Segovii, Guadalajaře a Madridu.

Na Netflixu je seriál Pacienti doktora Garcíi dostupný i s českým dabingem od 28. dubna.

Zdroj: DeAPlaneta, Netflix, The Euro TV Place

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.